En stund då korna vändes rätt

"Har du papper? Har du penna? Har du instruktioner? Vad ska jag göra, min google är på arabiska? Alltså vad är fångstnäring? Nej, jag har faktiskt mina egna underkläder med!" En sammanfattning av saker som sagts under de första 24 minuterna av dagens första lektion då 9G skriver uppsats. Ingenting mänskligt är oss främmande. Jag har lärt mig att inte förvånas över någonting. Ibland går Fantomen omkring på gatan som en vanlig man... Det jag vet är att då han talar, då tystnar djungeln. Ibland är jag Fantomen, ibland känner jag mig mer som Guran, ni vet han den där lilla i bastkjol..
 
Det händer under även i vår tid. Alla som umgåtts med mig i mitt klassrum vet att det finns en sak, förutom att nämna mitt namn till utomstående, som är helt och hållet uteslutet och otänkbart. Det är att välta de välta korna som ligger på rygg i mitt klassrum. De korna är okränkbara och ständigt välta, eftersom de är det! I går hade vi utvecklingssamtal och in kom en hel familj. Lillebror kröp omkring i klassrummet och jag var ständigt rädd för att någon stol skulle falla i huvudet på honom. Mitt i allt säger Mamman till sin äldre son, han som satt och skulle utvecklas: "Kan du ta de där leksaksdjuren och ge till din bror?". De där leksaksdjuren var DE HELIGA VÄLTA KORNA! Jag reagerade snabbt, tog djuren, vände dem och lät det lilla barnet leka med dem. Korna stod på sina egna fötter. Lite Bibliskt kändes det allt. "Låt barnen komma till mig och hindra dem inte" sägs det ju i Nya Testamentet. Nu vältes alltså mina välta kor av ett litet barn som inte visste att de är heliga. Det om något är väl heligt?! För ordningens skull måste jag nämna att de nu igen finns ovanpå dvd spelaren fint välta och på rygg. Nån måtta måste det vara!
Så här glada hann inte korna bli, men nog barnet
 
Helt crazyga saker händer alltså. Detta är lite i klass med de klassiska juldagsmatcherna på västfronten under första världskriget, eller då rektorn blir rolig och spelar Jultomte en gång om året. Rykten går att det inte är rektorn i år, utan en person vars namn inte ska nämnas till utomstående.
Att världen ändras och att varje litet framsteg är ett stort underverk visar denna bild. Pille Raadik ler. Det trodde man inte man skulle få se år 2011.
 
Fortsätter det så här kommer vi i kväll att ha 3 spelarkontrakt bekräftade, alla "mina" större sponsorer bekräftade (krävs att de alla får till att vara ikontakt, eller vill att jag är det) och Landroverns kylare helt intakt. De galna tiderna bekräftades i natt då jag somnade av total utmattning vid 21 tiden och Fru Kickan av alla människor på Jorden stannade uppe för att invänta att Edit skulle somna. I morse fanns de båda i ett annat rum och jag hade sovit 10 timmar, igen med knorr på svansen.
 
"Alltså, är 25 sidor för mycket för en uppsats?". Nej då. Kör på bara! Det som inte dödar, det härdar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0