Det är gjort

Först en uppdatering av de afrikanska mästerskapen. Raissa har spelat två hela 90 minutersmatcher och hennes Kamerun har besegrat först Egypten med 2-0 och sedan i går Sydafrika med 1-0. På fredag avgörs grupp A då Kamerun möter Zimbabwe och Sydafrika möter Egypten. Mycket talar just nu för att Kamerun går vidare till semifinal och väldigt kittlande vore väl tanken på en final mellan suveräna favoriterna Nigeria och hemmalaget Kamerun. Förhållandet mellan de två länderna känns lite som Sverige/Finland eller England/Skottland så här ur lekmannasynvinkel. Nigeria är stort och engelskspråkigt medan Kamerun grannlandet, är mindre och i huvudsak franskspråkigt. Då jag för många år sedan hade den äran att hämta Cynthia till Åland från Arlanda, den resan blev något i hästväg och är man intresserad kan jag utveckla vid tillfälle, fick jag ta del av Cynthias beskrivning av sitt Nigeria. För det första, sade hon är Nigeria ett land med hundratals språk som i princip alla kan (var sitt alltså) men ingen talar. Hon sade att hon till exempel inte talar sitt eget språk fast hon kan det. För det andra talar alla i Nigeria engelska enligt vad hon sade, och det de gillar mest att driva med är afrikaner som talar franska. Nu kom sedan Raissa, som talar franska till Åland och en viss försystring skedde nog, men på engelska. Vilketdera landet blir Sverige och vilket Finland i jämförelsen? Det samma med England/Skottland... Eller kan vi helt enkelt konstatera att sådana jämförelser inte funkar och att vi måste låta alla människor, folk och länder stå för sig själva?
Kameruns nummer 8. Raissa Feudjio, Åland United.
 
Många andra saker händer och glider på i min omgivning. Elev J i 7B blev så glad över 10- i provet att hon följde mina direktiv om att "sticka fort innan jag ångrar mig" och hennes häfte, penal och pennor finns kvar här, precis som de lämnades ännu en par timmar senare.
 
Hoppas det blir lyckligt med nya kläder till ÅU. I kväll skall det vara någonslags halabalå kring dessa i Vikingahallen. Förutom att det är på tiden har ökat intresse för att ha sin logo på dessa börjat synas bland samarbetspartners... Vi får börja höja priserna helt enkelt. Bra!
 
Jag har även bjudit in våra åländska politiska partier att synas kring klubben såsom stödjare av jämställdhet mellan könen och integrering av nya åländskor i samhället. Hittills har ett parti svarat och visat intresse. Kan någon gissa vilket?
 
En par nya spelare skulle inte slå hål i sidan. Närhelst väntar jag att det skramlar i e-posten. Tyvärr har de senaste skramlen mest varit artiga meddelanden om varför det inte blir av, eller så mera oartiga, som till exempel den där omtalade franske agenten...
 
Några uppsatser har kommit in och jag kommer till och med att kunna läsa en par under schemalagd arbetstid. Kalas och fantastiskt. Morgonen rodnade med mig som nyvald ordförande för Ligaföreningen. Både jag själv, Finlands Bollförbund och alla andra är väldigt tysta om detta. Man kan tolka det på ett sätt. Eller, två egentligen.-.. Äh minst sju sätt. Jag kanske borde bygga en mur runt Myrbacka och ha PK-35 att betala... Eller är det att härmas?
 
Sen då. Inte minst, kanske till och med störst!
Jag har blivit med tandläkartid! Den 20 december klockan 16.50 smäller det! Eller, det pirrar väl mera till eller nåt. Tydligen hade jag varit till just denna tandläkare förut för mitt namn hittades i registret. Senaste besök var år 2003. Min Mor! Jag har gjort det! Nu är det bara att göra det som fattas...
Se så fina tänder jag hade 2012
 
Fru Kickan kör fullt med sina nya kontaktlinser. I går hade hon dem första gången och kom hem från volleybollträningen konstaterande att hon inte alls blivit bättre... Det måste få ta tid Fru Kickan. Kontaktlinser fungerar inte med en gång ser du. I dag kommer det säkert att bli öppning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0