Är advent mörker och kyla?

I något skede i dag kommer vi att tända ett av de ljus Fru Kickan i går kom hem med från Sparhallen(?) och lade i en ljusstake med fyra ljus. Av någon orsak är ljusen röda. Kanske det är vår familjs sätt att hylla den nu döde Fidel Castro, vem vet hur Fru Kickan tänkte där.
 
Då jag tittar ut genom fönstret ser jag att det sannerligen är advent. Blåst, snö och...ja blåst och snö... Mörkret kan man dessutom ge sig Fan på att kommer då det blivit dags igen så där på senare delen av eftermiddagen.
 
Jag upplevde en total utmattning i går. Först gick det väl helt okej, med morgon- och förmiddagsriter av olika slag. Linda på skype, fyra ostsmörgåsar med kaffe, upptäckande att Fru Kickan och Emilia åt lunch samt konstaterande att jag inte gjorde det, Pärlas födelsedagskalas, hysteriskt köpande av födelsedagspresent åt just Pärla, mottagande av MMS från Bosse som ju inte kan öppnas på min telefon och efter de 8 som kommit vet jag ej ännu vad han vill mig, Rufus innebandymatcher där han skrällde till och gjorde mål och därmed har gått med ett stort leende ända sedan dess, hjälpande den samme med studier i engelska och diskuterande Robben Island och apartheid, ätande av middag just efter att Liverpool gjorde 1-0 i slutet av matchen, men sen blev det tungt kan jag säga. Röd Bettan hade tidigare under dagen undrat om jag var förkyld eller bara snorade så där annars. Detta är ingenting jag hade reflekterat över, men sedan mot kvällskvisten blev det nog helt uppenbart att jag var vad folk brukar kalla "lite sjuk". Jag låg i soffan största delen av kvällen och sprang bara ibland till datorn för att kolla om den där agenten har fått tummen ur sin rumpa, det har han inte kan jag berätta. Jag satt upp en stund då det kom grannar över, tillsammans med sin hund som i princip åt upp Edits hund Ru, som ändå sedan kom att tillbringa natten i vår säng.
 
Fru Kickan som gillar att se utmanande TV program som stimulerar intellektet lade igång "Geordie Shore" framför våra trötta kroppar och inte konstigt alls somnade hon snart. Det gällde att få henne att förlytta sig, eftersom jag inte denna kväll orkade engagera mig och så blev det att Fru Kickan och Edit, som låg i vår säng, vi hade glömt att hon gått dit i ett tidigare skede sov där med den där hundbitna leksakshunden. Jag i min tur fick lov att hållas med huvet uppåt för att invänta målskytten som "kommer riktigt just" och fick se Swansea och Crystal Palace bjuda på en helt sinnessjuk sista 10 minuter. Sen var det ju fullt i sängen, Rufus tyckte att jag skulle gå och lägga mig för jag ser ju ut som om jag håller på att dö, så jag tog en filt och lade mig ovanpå Lindas säng och där sov jag som en gris fram till morgonen. Huruvida jag hade knorr på svansen kan jag ej svara på eftersom jag ej kollade en endaste en gång.
Den här bilden sägs vara tagen i december och tyder då på att advent inte alltid är mörker och kyla.
 
 
Söndag kvar mellan oss och måndagen då. Jag har snöat in på Beck filmerna på svenska fyran under söndagkvällar och före klockan 22 i dag ska då några saker behöva hända, eftersom gårdagen blev som den blev.
 
1. Pärlas riktiga födelsedag, Edit får föra min present som våran till det stundande barnkalaset.
2. Rufus ordförråd i engelska ska testas. Ord som turmoil och trecherous såg ut att finnas i listan.
3. Religionsprov för 9F och 9E ska rättas, eftersom högen i morgon får tillökning av 9G.
4. Några inlämnade uppsatser ska läsas, eftersom det blir totalt kaos med dessa nästa vecka och sedan tsunamivarning vid självständighetsdagen.
5. Förhoppningar om att den där agenten ska återkomma så ordentligt arbete med två nyförvärv kan äga rum
6. Craig besöker mitt hem för att ringa med min telefon i hopp om att jag ska ha orsak att jobba med ännu ett nyförvärv
7. Tidtabeller för nästa helgs spelarbesök, av olika slag ska fås att matchas ihop med alla involverades tidtabeller
8. Schemat för veckan behöver gås igenom. Borde hinna få in lite sponsormöten mitt ibland utvecklingssamtalen och Fru Kickans volleybollträningar
9. Vi behöver fortfarande ny kassör till Åland United. Hon/han tillträder om en månad och tre dagar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0