Vad skulle du göra om... ?

En vanlig fråga då man vill skapa diskussion i nån soffa, eller på någon familjär tillställning är "Vad skulle du göra om..." frågor. Vad skulle du göra om du visste att Jorden gick under i morgon? Vad skulle du göra om du visste att du levde en vecka till? Vad skulle du göra om det blev krig och du hamnade till fronten? Vad skulle du göra om du kunde rädda två av fyra människor du har framför dig från att kvävas ihjäl? En massa frågor och en massa svar att komma med.
 
Jag tror att jag är ganska ärlig om jag svarar "ingen som helst aning" på de flesta. Jag har utvecklat en försvarsmekanism och kanske även en strategi för stora beslut. Tänk igenom, ja! Fundera ur olika synvinklar, ja! Men, då beslutet fattas, improvisera! Du kan ändå inte göra något åt vad du har beslutat och därmed gäller det bara att gå på det som just då känns som rätt, fast det kunde vara att stänga ögonen och hoppa. Risken finns alltid att folk dömer dig efteråt för ditt beslut. Det kan du heller ingenting åt. Frågan är då om du kan låta dig själv belastas av vad folk kommer att säga då du fattar beslutet...
Jimmy Sirrel stod för ett väldigt svårt beslut 1984 då hans Notts County mötte West Bromwich Albion i en avgörande match gällande nedflyttning. Klockan 8 samma morgon som matchen skulle spelas avled hans älskade hustru sedan 40 år i deras hem. Jimmy ringde ambulansen och deras två vuxna barn. Barnen undrade vad han skulle göra nu... Jimmy visste ingen annan råd än att åka till lagets samling, anförtro en assisterande tränare och klubbens ordförande den hemska nyheten, samt att leda laget till ett oavgjort 1-1 resultat. Efter matchen, då han meddelade spelarna vad som hade hänt blev några av dem väldigt upprörda och ifrågasatte varför han ens hade kommit den här dagen. Om ens fru dör ska man rimligen inte komma på jobb, tyckte de. Jimmy hade dock gjort det han just då kände var rätt. Han ville inte förstöra för spelarna vad som är deras jobb genom något han själv inte kunde påverka. Hans fru var död, han kunde inte få henne tillbaka, men han kunde försöka hjälpa sitt lag att stanna i sin division. Genom att utebli hade det blivit värre än att han var där och förmodligen inte riktigt så på hugget alls. Nu gällde det honom själv och ingen annan. Han gjorde det som kändes rätt för honom just då. Det måste vi acceptera i dessa situationer. Alla beslut, också de snabba, påverkar förutom dig själv så många andra. Detta lever vi med varje dag och över allt. Ibland får våra beslut följder... Dem får vi ta sen.
 
Åland United förbereder match på torsdag. Åland Uniteds organisation förbereder match på söndag. Det bästa bägge delarna kan göra är att vara så förberedda det går, så att vi sen kan fatta snabba beslut som vi kan leva med. Ingen kan klandra någon som fattar fel beslut om han/hon har klara intentioner med det.
 
Jag behöver en speaker till söndag. Vem vill ta beslutet att försöka?
Edit och fru Kickan tog i går beslutet att cykla till dagis och jobb i dag. Därifrån ska de sedan komma så jag behöver få spaghettin klar!
 
Död fisk bjöd Mat-Inger på. Gott och hälsosamt! 9A bjuder på klassiska majmånadsföredrag. 1950 och 1951 har i dag avnjutits. 2 föredrag på 2 lektioner, precis som de brukar. Duktiga elever! I kväll ska Magister Sviberg ha sig ett sms och sen ser vi ett drama till , efter gårdagskvällens batalj! Simeone mot Guardiola akt 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0