Tidsanvändning

Då igen denna lördagförmiddag håller på att bli till lördag dag, finns det sådant(?) och sedan eftermiddag är det inte helt långsökt att fundera över hur tiden går egentligen.  Ett väldigt vanligt argument för att inte göra saker är att "man inte har tid". I hälsotalibanernas tidevarv har berättigandet att svara så dock avtagit och i dag ska det heta, "jag orkar inte" eller ännu hellre "jag vill inte". Därmed prioriterar man alltså själv vad som görs och så mår man bra. Detta är förstås ren och skär propaganda och bara skitprat, men för endel funkar det och de får då gärna vara jätte glada och rosenröda om kinderna medan resten av världen dör. Dö ska vi ju allihop och det är ju då liksom naturens gång och mycket mer naturligt än att finna sitt inre lugn till exempel...
 
Så mycket vill jag dock lägga in substans i prioritetsteorin, att man genom att utvärdera det man gör och lära sig att agera smartare faktiskt kan ha lite makt över tidsanvändningen och själv behärska den mer än den nu härskar över dig. Då jag var ung, långhårig och ihärdig brukade jag springa runt på fotbollsplanen som en vettvilling och tackla allt som rörde sig, för att jag trodde att det gjorde mig bra. Nå, ska saken fram var det väl just min förmåga att faktiskt springa, sparka och tackla som gjorde att jag överhuvudtaget rymdes i de rätt starka lag jag hade förmånen att spela i som yngre. Efter hand lärde jag mig, men hjälp av många av mina tränare, som väl såg mig som ett renoveringsobjekt, att man fungerar mycket effektivare och hjälper sitt lag mer om man har en liten tanke med hur man springer, när man springer och vem man tacklar. Nu då jag vet, kan och förstår så här pass mycket om fotboll är det kört för mig att själv spela så bra för vilket lag det än vara månde. Visheten kan dock delas med andra, men som Giovanni sade i går så syns det inte alls på mig att jag skulle ha sprungit för mycket då jag var yngre. För mig själv och nu offentligt undrar jag hur jag ser ut att vara i en 1v1 situation nära sidlinjen... Detta är inget hot, bara ett konstaterande!
Tiden gör saker föränderliga. Detta strålande majväder ska säkert i år igen bytas ut till regn, kyla och rusk i juni då Alandia Cup invigs. Det bara är så.
 
Emilia och Joel har lämnat byggnaden. Emilia för att klippa håret och för att köra en picknick till, denna gång med några kompisar och Joel för att Emilia stack. Edit kom upp för en stund sedan och funderar över vad man kan göra en lördagkväll då Superlördag inte mera kommer på TV. Hon och jag kom gemensamt fram till, Gladiatorerna!!! Övriga inneboende vilar sig i form, får man hoppas.
 
Dagens projekt  blir tidsanvändningen för Åland Uniteds matchförberedande träning mitt i en ungdomsturnering, samt styrkelyftstävlingar, bowlingmästerskap och dessutom IFK Mariehamns öppna träning med diverse cirkusaktiviteter involverade. Jag har lyckats fixa ett konferensrum på Idrottsgården så vi kan se videoklipp och prata genom matchplanen, sen är det meningen att vi ska rymmas in på planen klockan 14, precis då IFK slutar. Craig har tagit på sig att vara domare i ungdomsturneringen då han tyckte det var lite tokigt att spelarna som var vidtalade skulle göra det så här dagen innan match. Nu visade det sig att han behöver ta sig från WHAs konstgräs hem till Strandnäs för att hämta skor och handskar och således hinna delta i lagets träning. Eftersom jag behöver vara på mötet kommer jag inte att kunna  köra honom, vilket den tajta tidtabellen kräver och således kommer jag att mitt i villervallan försöka parkera min bil med nycklar i så Craig kan springa från planen där han är domare, ta min bil, hämta grejerna och återvända till träningen. Direkt efter den ska han vara tillbaka som domare igen, men då har han förhoppningsvis parkerat min bil så jag hittar den och även lämnat nycklar så jag vet hur jag startar den, då det där med tjuvkoppling aldrig riktigt varit min grej.
 
En irritation inom organisationen har uppstått om hur i hela friden man kan ha hemmamatcher på Valborg och Morsdag. Mitt svar är enkelt. I annat fall hade vi haft bortamatcher! Värdera svaret och sanningen hur ni vill!
Edits lag tränade ute på torsdagen. Fördelen med att jag inte är där är att Fru Kickan måste åka då och då blir det bilder.
 
Och jo. Jag vet att ishockey VM började i går. Jag såg faktiskt matchen med dem som var hemma. Även Linda joinade på skype då tredje perioden skulle börja...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0