Tänk om det är värre sedan!

Ibland blir jag så glad! Mitt på dagen fick jag läge att göra en löpning, det vill säga att lämna klassrummet/kontoret en stund, eftersom jag ju ska stanna kvar efter matchen i morgon och bevista Isaks födelsedag. Jag behövde handla presenter helt enkelt och då måste jag, så som jag förstått att folk som jobbar på kontor kan, lämna byggnaden. Då jag befann mig i affären där presenten jag letat efter fanns tillfrågades jag av försäljaren om jag hade det bra, alltså så där som vi gör då vi vill vara amerikaniserat ytliga och bry oss utan att vilja bry oss. Som jag brukar, svarade jag nej på frågan utan att förklara, då jag inte hade nåt bra och heltäckande att säga helt enkelt. Istället för att rygga tillbaka och bli skrämd och kränkt valde försäljaren nu att gå mig tillmötes. "Jaa, du lever ju i alla fall" sade han. Jag fick in ett av mina standardsvar: "Jo och jag är osäker på om det är bra eller dåligt..." Nu kom försäljarens kontring, som jag måste älska: "Förstås... Men jag brukar tänka så här ser du. Tänk om det är ännu värre att vara död än att leva."
 
Nu vill jag rikta min tacksamhet mot denna försäljare som gjorde mig så glad och på riktigt gav mig ett citat att använda. Hela 8Gs lektion i dag gällande företagsformer och offentliga- samt privata sektorn byggde på det citatet. En elev konstaterade på slutet att det snart är helg och en annan valde att se sig i spegeln på vägen ut för att se hur mycket hon förändrats under lektionen. En bra lektion alltså!
Min gamla lagkamrat, numera berömda konstnären Jonas Wilén gjorde redan 2012 denna illustration över vad jag kunde kalla "det åländska dilemmat". Mycket riktigt är det ett faktum att folk här blir extremt blåvita under två veckor varje år. Då jag flyttade hit var jag väldigt konfunderad över att få frågor om jag hejade på Finland eller Sverige, ungefär som man frågar om man hejar på Celtic eller Rangers. I det senare fallet ser man ofta på människan innan man frågar vilket läger han/hon hör till och i mitt tycke gäller det samma även här. Vi har ålänningar som är extremt finländska under ishockey VM och så har vi dem som är extremt svenska. Bägge ska vi respektera, förutsatt att de inte byter sida. Vem hejar jag på då? Celtic förstås. Och därmed visar jag hur extremt fel stereotypin slår. En sådan som jag borde absolut stöda Rangers nämligen, så som Craig gör. Dessutom antar jag att jag inte behöver nämna vem jag hejar på i landskampssammanhang i någon som helst idrott.
 
Jonas sambo (visst är ni inte gifta?) Marie, som jobbar vägg i vägg med mig kom i dag och bad mig vara tystare då min undervisning störde hennes prov i klassen bredvid. Jag blir alltid så till mig då vi kommer till de avgörande delarna av Gamla Testamentet. Så klart skyllde jag allt på eleverna som bara gjorde vad jag sade, men det behöver ju inte Marie veta.
 
Snart är det dags för sista smörjelsen inför Klassikern i Myrbacka. Craig hävdar i dagens Nya Åland att den riktiga klassikern är HJK-PK-35. Jag ber dock att få inlämna protest härvid. HJK har en gammal och stolt tradition bakom sig och kanske även framför sig. De har dock aldrig varit ett storlag under PK-35s regim de senaste åren. Ska HJK ha en klassisk rival vore det i så fall Honka, men även det är från en några års tidsperiod som avslutades ungefär då Åland United blev ett medaljlag. Klassikerkampen mellan oss och PK-35 är inte gammal, men den kan göras det. Skapar vi hype kring det nu kan vi faktiskt ha skapat en historisk tradition gällande detta. Sen kan man tycka vad man vill om att medvetet skapa traditioner... Kring jul har det ju lyckats, så varför inte även kring damfotboll.
På tal om framtid. Åland Uniteds flicklag tog och lägrade i Barcelona förra veckan. Tänk om vi kom så långt med A-laget också... Eventuellt då dessa flickor spelar i just A-laget.
 
Jag har inte nämnt Mat-Inger på en tid, så nu gör jag det. Mat-Inger.
 
Fint väder att gå in på konstgräset i. Träffade Gurkan då jag handlade leksaker. Det är ju fredag, sa hon... Fru Kickan meddelar att hon hittat den presenten till Isak som jag inte fick tag i. Nu hoppas jag att någon som är på väg till Sibbo finns i Myrbacka i morgon! Och om någon undrar... Jo, jag är riktigt spänd, på ett positivt sätt, inför matchen i morgon! Då menar jag inte Finland-Frankrike i ishockey som första prioritet dock...

Kommentarer
Postat av: Mat-Inger

Kul att du kommer ihåg att nämna mitt namn , ses på måndag. Ha en bra helg

Svar: Japp japp
enligtvirta.blogg.se

2016-05-13 @ 18:50:16
Postat av: Max

Ur ett "Vandaperspektiv" (kan jag saga sa i egenskap av helsingforsare?) sa ar nog inte Aland-matcherna nagot utover det vanliga. Okej, forutom resan till bortamatchen.
2010 och 2011 var HJK storsta utmanare. 2012, 2013 och 2014 var det Aland. HJK ar "lokalkonkurrent". Om det var nagon motstandare som tande lite extra var det alltid HJK. Detta har ju vattnats ur lite nu de senaste aren men kommer val tillbaka nu da HJK igen blivit battre och har ett antal gamla PK-spelare.
Det ar klart att gar vi 10 ar till med dueller framst mellan Aland och PK sa blir laget ett annat. Men har i Hfors ar det nog lokalmoten som tander nar man moter lag med spelare man kanner bra.
Detta ar dock bra min synpunkt. Den (obefintliga) publiken kanske ser det pa annat satt.

Svar: Mitt mål är att de ska se det så. Detta är ren och skär politik ser du :-)
enligtvirta.blogg.se

2016-05-15 @ 09:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0