Problemet med att vara stabil

I filmen "Bruce almighty" får huvudrollsinnehavaren testa på att vara Gud. Först är det roligt, med alla krafter han har som man kan busa till det med. Sen märker han att han kan göra gott med dessa och sedan i slutet blir han helt kocko över hur ständigt uppkopplad, självklart anträffbar och fullständigt ensam med alla människors bekymmer och önskemål han är. På slutet, då han ger tillbaka gudomen till Gud själv igen frågar han hur Gud fixar det där. Har han aldrig semester? Guds svar är i min värld ett av de bästa jag hört: "Har du hört talas om medeltiden?" Ridå... Eller, Gud som försvinner i fjärran gående på vatten, eller vad han nu gjorde.
 
Att finnas till hands och att vara någon som alltid finns har blivit mina och några andras huvudkall i livet. En efter en faller dock dessa tappra män och kvinnor. Gud själv hade ett sådant där ögonblick av att "nu skiter vi i det här" i samband med myten om Noas Ark i Moseböckerna. Han kom dock till sans och sparade alkoholisten Noa med familj, samt alla djurslag vi har på jorden i dag, förutom dem vi utrotat sedan dess... Sen har han funnits där, men utvecklat system för att kunna hantera sin situation. Ärkeänglar och  profeter är goda exempel på god administration. Han själv måste inte handha alla fall, utan han har folk som gör det i hans namn. Vad gör han då dessa bråkar med varandra, eller tänker fel? Det vet jag inte, för den bittra och på samma gång befriande sanningen är. "JAG ÄR INTE GUD!" Eller, som jag brukar säga.. Jag hoppas verkligen att jag inte är Gud, för vaknar jag en morgon och inser att jag är det då blir jag besviken! Jag hade liksom väntat mig nåt mer!
"Våran Adde" tjänade supportrarna i Sverige i går. Hon till vänster om henne i nummer 10 är en ganska berömd spelare som heter Marta da Silva.
 
 
Åland United spelade bra i går. Fler målchanser än de vi skapade kan man nog inte kräva av någon någonstans. Att sedan TPS var de enda som fick in bollen i mål är dock det som går till annalerna. För evigt (?) kommer man att läsa att TPS vann 0-1 på bortaplan. Vi som var där såg att hemmalaget spelade väl. Inget tack i serietabellen, men jag hoppas spelarna förstår att spelet sitter rätt väl.
 
Riktigt soligt och fint igen här på morgonen. Edit har nu sovit i egen säng en par nätter, för första gången sedan hon drömde om spindlar för en par år sedan. Först hade hon Emilia med sig i rummet och i natt blev det Rufus, som egentigen skulle ha sovit över hos en kompis, men vid halv 12 tiden på natten upptäckte att det inte gick för kompisens familj... Det är nåt visst med att vara 14 årig pojke...
 
Skulle jag inte vara gudalik skulle jag säga att jag ska passa på att njuta av denna söndagen med familjen. Nu försöker jag få lite bits and pieces här och där.
Sen var det nån ishockey i kväll också visst...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0