Nya skor, tvättade byxor och andra nymodigheter

I går kväll kom Fru Kickan hem från träningen medan Edit åt kvällsmål. Just precis då ringde telefonen och eftersom det var Herr Ordförande som bara snabbt skulle kolla en par saker hade Edit både lagt sig och släckt lampan, samt Fru Kickan hade ätit, duschat och nästan sett sin TV serie klar innan jag återvände till live verksamhet för att få till min kvällslufs.  Medan jag pratade hade jag medelst teckenspråk prövat ett par helvita skor och nickat då Fru Kickan tittat menande på mig.
 
Nu i morse, då jag först hade svårt att komma i byxorna och sedan märkte att det berodde på att de inte var de samma byxorna som i går, eftersom Fru Kickan tydligen satt dem i tvätten, kom jag ut i tamburen för att liksom samla grejer och klä på mig för att åka på jobb. Jag kunde inte hitta mina skor någonstans. Fru Kickan meddelade då att eftersom jag nickat i går kväll medan jag talade i telefon hade hon slängt mina gamla skor och ersatt dem med dessa nya och helvita. Detta samtal ägde rum medan hon sprang fram och tillbaka mellan sopinsamlingen och vårt kök med denna veckas tidningar. Hon meddelade dock synbart stolt att dagens tidningar fortfarande finns inne i huset. Man får vara glad för det lilla. Precis just slog det mig att mina byxor kanske tvättas i soporna de med... Kanske jag har fel där dock...
 
Mat-Inger, som serverade hallonsoppa, tyckte att mina nya skor var fina. Jag tycker däremot att hennes tår, som stack ut ur sandalerna var ännu finare. De är åtminstone finare än mina tår, som just nu alltså finns inne i de nya vita skorna.
Maja, Cynthia, Jessi och Pille besökte i går Edits lags träningar. Jag blir faktiskt positivt berörd av att Åland United numera är så positivt berömt även bland så här små flickor. Edit ses förresten i bakgrunden med grön jacka. Tack Gurkan för bilden. Även Pille skickade bilder, så vi kan ta del av flickträningar av olika slag under åren som går här på bloggen och även annorstädes.
 
 
I dag är det matchförberedande träning på WHA. Trots att detta naturligtvis är en vanlig fotbollsmatch har laget mycket att bevisa. Både förra helgens snöplighet och sedan faktum vad som hände senast vi mötte TPS borde förhoppningsvis fungera som tändvätska. Jag hoppas även att publiktillströmningen blir stor och att folk begriper att Ishockey VM går varje år, men Åland United-TPS på WHA den 21/5 2016 bara går en gång i världshistorien! Unikt tillfälle att se just denna match alltså!
 
Det pratas mycket om vad man får och inte får göra i skolor. Utomstående organisationer tycker så klart att deras bidrag alltid är viktiga och att skolorna tacksamt borde ta emot då man erbjuder sig att komma. Jag vet ju att vi har så mycket själva att ta hand om att dessa utomstående välmenande krafter oftast bara är störande och i vägen. Nästa vecka ska Åland United marknadsföra flicklägret, just genom att besöka vissa skolor som tar emot och i andra fall bara skicka material som vi hoppas kan delas ut åt alla flickor i skolan i fråga.
I morse hade vi en sådan här farbror här, som pratade om boken han håller i handen och delade ut den till alla på åk 8 och 9. Vem han är framgick aldrig då han faktiskt inte presenterade sig....
 
 
Någonslags blandning mellan familjehelg och hemmamatchhelg väntar. Emilia ska komma från en dansuppvisning någonstans ifrån i något skede. Rufus ska cykla hem från Lemland med Sampe. De ska hem till nån flicka i klassen för "nån klassgrej"... Vad jag förstod är det ingen klassgrej med lärare inblandad, så jag tror det kan bli riktigt jätteroligt... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0