Hästhelg

"I dag är jag stark" sjunger Bajarna. Jag sjunger ingenting, men om jag skulle göra det skulle titeln vara "I dag är jag slut". Onsdagkväll och en sådan där lärarsluthet som alltid infinner sig då det blir lov. Nu är det ju ändå inte riktigt så och jag har faktiskt inte haft det så tufft alls i skolan. Tvärtom faktiskt, just nu har jag flow... Det kunde vara en annan sångrubrik för en annan dag om det ska fortsätta så här.
 
Efter skolan var jag hemma och klädde om och så åkte jag ut till träningen. Vädret är ju suveränt. Giovanni körde roliga lekar, som för skandinaviska politiskt korrekta betraktare skulle te sig obskyra och högst opassande. "Ella, Raissa, Raquel. You will have red perse perkele", var instruktionerna. Samt "Cynthia, can you carry away these yellow people or maybe Ayaki wants a boyfriend". Laget är väldigt redo för match efter detta kan jag lova.
 
HJK borta är något speciellt för dem som varit med om just HJK borta. 2009 var den stora vändpunkten då vi med Robbans ledning besegrade Klubi på Bollis med 3-1 och alltså tog den första segern borta mot HJK någonsin. Då uppfattades det som en skräll av stora mått och Robban benämnde det "sin karriärs höjdpunkt". Senare under sommaren slog vi HJK hemma också, i Markusböle, 1-0 efter nick av Jamppa Tjeder.
Här är vi 2009. I morgon är vi på samma bänk. Linnéa kommer att vara där och även jag. Becci, Mathias, Jode, Adde och Robban är annorstädes.
 
 
Vädret är alltså fantastiskt. Hela Bergshöjden är utomhus. Jag vet att det är Ligamatch på WHA men jag kom hem. Gurkan (!) hade lagat god mat till mig, Ugnskorv av knackorvar. Fru Kickan vill även ha äran för skapelsen genom att hon sade till att det skulle vara mycket ost. Jag tackar jag tackar. Emilia och Rufus skulle komma i morgon efter lunch har man berättat för mig. Jag är på Bollplan då. Full fokus på denna matchen nu, fast folk mycket riktigt kommer fram och säger "Så att match på söndag då va!?" Jo, det är match på söndag, igen. Chipspåsar fixade, speaker klar. Nu måste vi se till att ungdomslagets föräldrar inte tråkar bort och går hem också har jag blivit tillsagd. Sa nån att det är Real Madrid-Manchester City i kväll? Och sen skulle väl ishockey VM släppas ned på fredag...
Hon här, min älskade dotter Linda, fyller 20 år i morgon! Till min glädje såg jag att paketet från oss kommit fram i natt.
 
För precis 20 år sedan i dag gjorde alltså Benko Johnsson vårt 0-1 segermål på straff borta mot MPS. Det var det sista mål jag någonsin såg före jag blev Pappa. Vet ni vilket det första målet jag såg efter att jag blivit Pappa var då? Det var Aki Hyryläinens nick som gav HJK 1-0 mot MP, följande dag!!! Jo, jag var där. Ännu 1996 tyckte man att pappor kunde lämna mammor ifred på BB en stund. Jag åkte således på match till Olympiastadion och kom sedan tillbaka...
 
Vad skulle jag ändra i mitt liv? Inte nåt alls tror jag... Så va gnäller jag för?! Eller gnäller jag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0