Första maj är den första maj

Jösses vad den här helgen flög iväg. Inte att den gått fort, men att riktiga livet har hållit mig oförmögen att skriva blogg. Nej, riktiga världen innebär inte att jag varit redlöst berusad eller på yogaläger eller nåt annat. Det har bara varit riktiga människor som behövt riktiga saker och jag har helt enkelt inte orkat bryta mig loss för att skriva.
 
Det blev match i går som många av er vet. Det blev 2-3 på nöten och trots det bibehållen andraplats i serietabellen, vilket vi ju får anse hyfsat efter fyra omgångar. Precis då jag kom hem, efter många skeden och tre missöden minst kom grannarna över för att fira Valborg. Jag behövde bara vara väldigt otrevlig en liten stund, då jag, trots att man så tyckte inte bara kunde bli trevlig och social direkt för att man så säger, men snart hade jag med ökad stress och ont i mage och huvud fått det nödvändiga gjort så jag kunde sälla mig till skaran glada vappenfirare.
Första maj är ju arbetarnas högtidsdag och våra diskussioner under Valborgskvällen kom att bli allt annat än nyanserade. Därvid får en blandning av Första Maj och våra vappdiskussioner symboliseras av denna bild.
 
 
Själva Första maj har ju varit solig och fin som jag vet inte vad... Kanske som sista april ungefär fast ännu mera. Den här dagen hade Åland United sponsorarbete i form av lottförsäljning och praktiskt fotbollsspel på torget. Jag åkte in för att se hur det förlöpte och det gjorde det ju, men Linnéa som Capo dei capi. Edit blev så ledsen då hon kom på att hon hade velat följa med att jag fick dra tillbaka med henne, köpa en ballong i rapidfart och sedan ännu snabbare köra ut till Bollhalla där Emilia i god tid meddelat att hon, hennes Mor och Tom hållit platser åt oss. Det ar ju så klart dags för Rufus gymnastikavslutning. Massvis med folk bevittnade en väldigt smidig gymnastikfest där Rufus hoppade volter på trampolin och uppträdde till sin fördel. Sen fick jag mig informerat att det är just trampolingymnasternas föräldrar som är arrangörsgrupp för festen och att vi ska plocka undan allt, eftersom vi borde ha plockat fram allt före. Nåja. Några stolar gick bra att bära och sen bar det hem igen.
 
Dagens projekt har varit Giovannis efterbehandling av Ilvesmatchen. Ända sedan klockan 6 hade han varit uppe och jobbat. För min del blev det att åka hem till honom vid sjutiden och sedan komma hem igen vid lite före tio nu på kvällen. Siktet är nu inställt på HJK på torsdag. De 12 supportrarna som hade anmält sig till supporterresan har blivit 11 och nu utforskar man alternativa resemedel. Cykel kanske? Fast jag så klart tycker att det är synd att fler inte anmält sig trots allt jobb Lelle har satt på detta hoppas jag att just denna resa ska få ge en bild åt de människorna som inte egentligen vet vilka förutsättningar vi i Åland United eller i lagidrott för kvinnor i allmänhet jobbar inom. Det är ingenting som ges gratis, men förväntningarna stiger. Kan vi inte uppfylla förväntningarna kan vi inte heller räkna med att utveckla förhållandena. Det är inte att ge och ta, det är att ge som gäller. Inte minst Annica och Pille som jobbade ihop presentationen av 63 flickspelare i halvtid i går vet hur otacksamt allt är. Ändå är man så nöjd då det sedan blir av och om man är ärlig och tänker efter så har allt blivit så mycket bättre än det var för... låt oss säga 10 år sedan!
Edit fick gå in som Eskortflicka (jo det heter faktiskt då!) åt Cynthia i går. Omåttligt stolt var hon, precis som så klart alla de andra 21 flickorna som fick vara med vid inmarschen.
 
 
Ny vecka och en kort och jävlig en blir det. Bara tre dagar med skolmat och sen två matcher, varav den senare måste marknadsföras och fås att funka. Jag tror att Isabella och Bri gör radioreklamen, jag hoppas att jag ska få meddelande till Kjelle och Jonny att det behövs chipspåsar till halvtidsprogramet. Dessutom behöver jag en... Jovisst SPEAKER!!! Och fotboll ska det spelas också. Jag får inte missa träningen i morgon. Det ryktas att Giovanni och Craig ska kramas.... Eller borde jag missa den just därför...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0