Bra att man inte är nybörjare

Klockan närmar sig 15 igen. Jag som alltid varit och fortfarande är en sådan där som avskyr när utomstående organisationer ska in i skolorna och informera om sin viktiga verksamhet har blivit just en sådan själv. Vi vill så klart informera om flickors möjligheter att spela fotboll, samt om det läger vi ska ordna tillsammans med Futebol da Forca i augusti. Det är ju länge till augusti kan tyckas, men då skolorna liksom stänger en par månader före det, så är det ju inte alls så tidigt. Eftersom jag vet precis hur det är att få dessa brev, som de som skickar dem troligen tror att är jättevälkomna eftersom skolorna ju bara längtar efter att just man själv ska komma och "bara ta nån liten timme i anspråk", ser jag framför mig hur rektorerna och föreståndarna sitter där med aortan pumpande...
 
De svar jag får är dock sakliga och artiga. Vissa vill faktiskt ha dit oss. De ivrigaste är förstås ute i skärgården och dit blir det väldigt svårt att åka, då de som ska sälja verksamheten måste vara i Bengtsböle till lite över fyra varje dag... Dessutom vet ju jag att vi faktiskt är väldans sent ute och att maj månad är det samma som Helvetets inre sfärer dessa tider.
 
Så ska ju 9A tälta och spela paintball också. Vi hade utsett en bra tid, som visade sig bli helt fel då vi alla hade missförstått skolans helhetsplanering. Nu ser det ut att bli en övernattning natten innan jag ska iväg till TiPS matchen (JO jag vill gärna åka på den!!!) och pojkarna säger att de fixar det här. Eftersom detta ändå är en verksamhet inom skolan och jag ska ansvara tyckte jag att det vore på sin plats om man kunde få veta var det hela ska gå av stapeln, hur vi ska ta oss dit, samt hur vi planerar tillbakatransport samt proviantåtkomst. Planeringen i klassen hade begränsats till att man visste var man ska ha båtarna (!) samt att man måste kolla väderleken för det är f...t kallt om det blåser... Nu är det så att jag inte tänker låta min värld störas av detta. Till måndag har jag bett klassen återkomma med diverse uppgifter som jag kan skriva i ett infobrev till elevernas föräldrar så att de i sin tur kan godkänna sina barns vistelse på en liten ö (tydligen då) i ett dygn tillsammans med mig.
Tiksu Jaakonsaari har i dag lite att fundera på. Eller det är väl Väikkä som funderar och Tiksu bara gör som han säger. 0-0 i går mot HJK och vi tackar. Bra läge inför El Clasico i Myrbacka på lördag! Förstår ni förresten nu varför varken mörkblå eller röd tröja är riktigt top notch borta mot PK-35?
 
 
Nu har jag dock rett ut lite kring eftermiddagen. Jag ska härifrån skolan NU! Edit och Pärla ska hämtas från dagis. Emilia väntar hemma. Jag ska se till att de alla får mat, sen ska jag få Edit och Pärla klädda i fotbollskläder, kontakta Sigrid som enligt sin mor nog är på väg (hennes mor svarade då jag ringde och frågade...), få flickorna på träning och sedan Emilia till dansträning. Mina förhoppningar är stora att Fru Kickan ska ha kommit hem från sin träning då vi är tillbaka så jag kan få min lufsrunda ur världen och kolla lite kontorsjobb innan jag stänger butiken. Min vrede är stor över att Finland igen föll ur den där sångtävlingen. Andra semifinalen går i dag... Jag skulle ha tänkt mig att byta ut den mot någon repris på Premier League, men nu visade det sig att både kanalen vi haft som visat det har stängts och den kanal som i framtiden ska visa det inte visar just Premier League eftersom den inte ännu får det... Taskig planering kallar vi det. Det låter som om det blir HJK-PK-35, men berätta inte åt nån att jag kanske ska titta...
Så här hungrig var Raissa redan direkt efter förra matchen. Nu på lördag, bevars vad det ska smälla i Myrbacka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0