Vi behöver prata

Jag har de senaste dagarna vid en par tillfällen upplevt de klassiska ögonblicken i en mans liv då man känner marken försvinna under sina fötter, man hör ett sus i bägge öra och världen omkring en blir grumlig och blandad av diverse färger och former utan egentlig skepnad. I går uttryckte jag min häpnad över att en elevgrupp inom en åttondeklass bad att få arbeta utanför klassrummet. Då fick jag, av en kvinnlig elev så klart, den klassiska "ursäkten": "Du ser... Det är inte du.. Det är vi.." Houston, we have a problem!!!
 
I morse kom Fru-Kickan ut i köket med ett väldigt allvarligt uttryck i ansiktet. Hon hade pannan rynkad och hela hennes habitus andades en aura av att nu var saker inte bra. "Du låter det väl inte bli som det var tidigare", sade hon till mig. Hela jag ryckte till i kramp, fast det säkert såg ut som om jag rapade eller nåt. Vad i hela friden kunde hon mena, tänkte jag. Just nu känns det som om jag inte behöver fler kriser att hålla i liksom. "Ditt skrivbord" fortsatte Fru Kickan, "Du kan väl städa upp det så det inte svämmar över av en massa papper..."
 
Snälla Fru Kickan. Gör inte så där! Du har ingen aning om vad du ställer till inom mig! Jag plockade nu bort tre tidningar och fyra papper som jag inte behöver innan jag åkte på jobb. Snälla låt det som är kvar vara där tills jag är hemma från träningen i kväll!
 
 
Våra experter angående webbfrågan fortsätter att ge oss viktiga moment av kritik. Men, jo. Jag kommer ihåg Kira Bilecky från säsongen 2008. Hon hade spelat för Peru. Wales är trots det en nation! Sug på det bara!!!
 
Dagens projekt verkar vara att få Giovanni till sin lånebil och på samma gång få lagets minibuss tillbaka till laget. Jag följer med spänning hur det hela utvecklar sig och jag styr hela operationen härifrån kommandocentralen i klassrum 12.
 
Finland möter Tjeckien i dag och Portugal tar sig an Brasilien. Lycka till damerna! U19 damerna möter även de Österrike i en returmatch. I förrgår vann Finland 1-0 efter mål av Ilvesbruttan Kollanen. Kör hårt även ni yngre!
 
Sen vill jag säga om det där med Antirasism jag var inne på härom dagen. Jag upplever att stämningen blir allt mer hätsk. Är man alltså en Antirasist om man militant utnämner andra till rasister och visar sin avsky genom att stolt manifestera sin antirasism, eller är det mera så att antirasism helt enkelt är en Jihad, det vill säga en ansträngning där man själv motarbetar de rasistiska tendenser man har och således försöker göra världen till en plats då alla människor får vara som de vill, utan att påsättas etiketter?
 
 
Nu ska jag äta bröd, ty Mat-Inger serverar blomkålssoppa. Efter skolan ska jag bevista träningen och sen, äntligen ska jag få ha en fredagkväll med mina barn... Eller två av dem och säkert nån granne också, eller så blir det nåt helt annat.

Kommentarer
Postat av: Mat-Inger

Menar du att du inte åt blomkålssoppan , jag som har sagt att alla måste smaka !!!
Måste hålla koll på dig nästa gång vi serverar soppa .

Svar: Jag äter gärna soppa, om det är utan kål och med dött djur i!!!
enligtvirta.blogg.se

2016-03-04 @ 20:44:51
Postat av: Mat-Inger

Menar du att du inte åt blomkålssoppan , jag som har sagt att alla måste smaka !!!
Måste hålla koll på dig nästa gång vi serverar soppa .

Svar: Jag åt bröd. Som alltid då det är blomkålssoppa!
enligtvirta.blogg.se

2016-03-04 @ 20:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0