Riktigt trött på byrokrater. Dock Champions League och sedan i april Old Firm.

Skoldagen i dag avslutades med att jag kommenderades upp till en matematiksal, herreminje. Matematiklärare Diana var sjuk och jag av alla människor i världen skulle valla 7C i denna för mig fullständigt bisarra miljö. Jag gjorde en hederssak av att störa eleverna så lite som möjligt och fick min dom då en elev, innan han gick ut efter lektionen, ställde sig vid katedern, dunkade näven i den och sade, långsamt och med eftertryck: "Lova att du aldrig, aldrig mer kommer hit!" Med hit menade han troligen klassrummet, som jag förstod det. Jag insåg att han hade väldigt rätt, men kunde inte lova annat än att jag ska försöka mitt yttersta... Till Diana om hon läser detta kan jag berätta att eleverna nog, enligt instruktioner läste om procenträkning och sedan räknade A eller B uppgifter samt fick 3 uppgifter i läxa... Jag skötte mig nog, men som vi lärt oss är det ingen garanti för att det är tillräckligt bra. Jag anser till slut att matematiklärare inte ska vara sjuka!
 
Sen har dagen medfört en stigande irritation gentemot kontorsarbetare och tjänstemän, lie sådana som jag själv är alltså... Jag förstår och begriper hur bra som helst att olika typs ärenden måste behandlas sakligt och att det ibland tar tid. Men jag vet också att man, om man har en vilja att hjälpa, kan skynda på ärenden och göra dem lättare för kunden, eller vem det nu är, att få till en lösning. Jag har säkert fel, men i dag har jag känt, inte en ovilja, men en saklig icke vilja, som gör att jag känner mig både maktlös och dessutom väldigt irriterad, antagligen helt oskyldigt gentemot vissa avdelningar i Finlands Bollförbund, Lemlands kommun, Migrationsverket och många till. Jag förstår att man som byråkrat är viktigast i världen på precis den blanketten man själv ansvarar för att är rätt ifylld. Men att ha att göra med 10 stycken med olika viktigast i världen grejer då man egentligen borde syssla med helt andra saker gör att även en lugn och långsam en som jag kan bli lite småknäckt.
 
I kväll är det i varje fall herrarnas Champions League på TV. Sedan några år tillbaka fungerar jag som min kollega Magister Svibergs personliga CL-assistent. Det är mitt uppdrag att någon gång innan avspark, varje tisdag som Yle sänder CL skicka ett sms till just Magistern i fråga. Han kommer då ihåg att byta kanal, slå på TVn, gå ur bastun, ta sig hem, eller vad han nu behöver för att se matchen från Yle 2. En gång, för två år sedan glömde jag att skicka SMSet. Vad hände? Jo, Magister Sviberg missade matchen. Gissa vems fel det blev. Nu, då han kom på att Sveriges TV 3 också sänder CL och därmed onsdagsmatcher är möjliga för honom har han väckt frågan om att SMS servicen borde gälla även onsdagar. Jag tänkte i detta skede låta honom växa och se om han klarar att ansvara själv utan SMS på onsdagar. Funkar det ej får vi utvärdera och planera framåt hur förfara.
 
I kväll bjuder Yle 2 på Real Madrid-AS Roma. Mycket tyder på att detta blir Francesco Tottis sista match i CL. Senast lagen möttes, hemma i Rom satt han på bänken och kom in de allra sista minuterna. Troligen faller Roma ur årets CL i kväll och då kan det bli sista gången vi ser Kungen av Rom i internationell fotboll på elitnivå. Jag hoppas han får spela, om inte annat för romantiska och symboliska orsaker. En till av de mytomspunna spelarna man kommer att minnas ännu om 50 år blir för gammal. Vi kan alla ha fel och han fortsätter, men inget vettigt ger oss den möjligheten som sannolik.
Il Re di Roma
 
 
Eftersom jag är sportchef hinner jag inte på alla träningar numera. I dag var en sådan dag. Däremot hann jag hämta hem Edit och laga middag. Sen då Fru Kickan åkte på träning och Edit gick över till Pärla för att leka kunde jag, men hjälp av Gurkan ta min obligatoriska motionsrunda medan det var ljust. Hemma igen fick jag en telefonsignal som gjorde gällande att Edit och Pärla hällt sand över sig, inomhus... Och därmed hade de badat och Edit behövde hämtning medelst morgonrock. Nu siter hon i soffan och ser "Vi i Femman" och jag ska snart tvätta av mig svetten från motionsturen genom att bada bastu. Hoppas få dagens uppdatering från träningen och de övriga hysteriska e-postningarna fixade före 21.45 då Real Madrid-Roma börjar. Oftast brukar det lugna sig till andra halvlek för att sedan börja igen efter matchen.. Få se hur det blir i kväll.
 
Craig såg riktigt på G ut i går då han meddelade att en riktig Old Firm kommer att spelas i Skottland den 17e april, alltså dagen efter ÅU-Pallokissat. Rangers-Celtic i skotska cupens semifinal. Det var ett antal år sedan senast, men nästa år torde Rangers vara tillbaka i högsta ligan och då får världens kanske mest klassiska derby åter årlig succession. Jag är helt säker på att jag får orsak att återkomma till detta.
Vid dessa tillställningar är det faktiskt viktigt om du är katolik eller protestant!
 
 
I morgon då Finland- Irland och Portugal-Belgien. Kom igen nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0