Pearl Harbor och annat nöjaktigt

Denna tisdag har varit en lång sådan. Först i alla fall en bild som, fast jag av väldigt få troligen förknippas med den, ändå känner stolthet över.
Åland United F02-03 i all sin fägring. Vi håller på att allt mer och mer bli en riktig klubb. Hoppas att några av dessa spelar för vårt A-lag om några, en så där 5-6 år typ, Fast äran för detta lag går till många andra kan jag avslöja att jag känner mig delaktig i utvecklingen mot att vi i dag har ett sådant här lag, förutom allt det andra vi gör för att hjälpa åländska flickor att bli ligaspelare. Annat var det förr.. Eller, det var annorlunda. I dag måste vi ta till det vi har och jag är så klart medveten att en hel hoper flickor i samma ålder spelar för andra klubbar som likväl hör under ÅU paraplyet... Ju fler dess bättre, tro mig!
 
Annars också var dagen innehållsrik. Jag hade glömt att jag förutsattes presentera ett förslag om intern lärarfortbildning vid vårt kollegiemöte, men det löste sig. Av tystnaden att döma efter min lilla presentation hade allt varit så klart och tydligt att inga frågor befanns nödvändiga. Perfekt alltså.
 
Höjdpunkten, eller vågdalen bestäm själv, under själva skoldagen blev elev Matildas försök att beskriva orsakerna till bombningarna av Pearl Harbor. För en par år sedan, eller exakt tre om vi ska vara noga, somnade elev Ted mitt under dessa samma bombningar och fick väckas av skolans högtalarsystem. Matilda lät dock ingen somna i dag då hon i sten påstod att attacken i själva verket var japanernas plan att förmå USA att röja undan Tyskland. Hur detta alls ägde någon logik ville hon inte kännas vid och ännu under en rast två timmar senare tog hon sig in i klassrummet för att försöka rättfärdiga sin teori. Har hon rätt, då har jag missförstått något fundamentalt. Sen tyckte hon också att 9A kunde göra nåt roligt före sommarlovet, till exempel tälta tillsammans. Den idén tycker jag är bra. Hellre det än en massa båtfärder till Stockholm och Gröna Lund eller vad det nu är klasser gör där. Nej, tält och korv i ösregn! Jag är på!
 
Raissa kommer, är ni redo. Går allt nu som det kom att bli efter dagens olika skeden, då kommer Raissa att landa på Mariehamns flygfält klockan 21.40 onsdag kväll. Så mycket med den Champions League fotbollen då... Bara för att helt säkert veta att någon gör det kommer jag själv att vara där och möta henne. Förstod att radion även skulle komma, utan att prata franska dock.. Kan bli intressant journalistik. Vill även tidningspressen joina vårt gäng är de förstås välkomna. Är man intresserad, kanske även som supporter är det bara att sluta upp. Låt oss ge en av de allra svårast fångade spelarna i Åland Uniteds historia ett välkomnande som heter duga. Sen hoppas vi att hon har sängkläder till sin säng. Minst tre oroliga spelare har hört av sig. Jag bara svarar med att lägga upp tummen och le.
 
Edit hade glömt sin Kalle Anka hos Gurkan och Pärla, dit hon störtade direkt då jag hämtat hem henne från Svärmor Röd Bettan, som till min stora glädje ställde upp då jag hade både kollegiemöte och sedan sponsormöte hos Chefen... Edit kompenserade det hela med Bamse och jag åt middag i form av ostsmörgås då jag äntligen vid halv tio tiden, hemkommen från den obligatoriska gångmarschen kände att påskens Montezuma lämnat mig och det kändes bra att äta. I det samma tittade jag på, hur bisarrt det än låter, Sverige-Tjeckien. UppförsBACKEN sägs ha fortsatt i Oslo. 0-11 nu på fyra matcher trots en fembackslinje. Men vem minns väl detta i oktober om det vänder i juni...
 
En match som kunde vara värd att se skulle vara damernas Ishockey VM och Finland-USA i natt klockan halv två. Det blir dock inget alls av det. Ishockeylandslaget får för övrigt klara sig utan Emma Nuutinen som gjorde två mål mot både oss och HJK för nån vecka sedan. Korsbanden av hörde jag. Synd och skam på en fin idrottare...
Sen till slut, en hyllning till människan. Vad gör du om du, som Ben Innes i dag, befinner dig på ett flygplan som blir kapat av en man med självmordsbälte? Du tar en selfie med honom så klart! Nu var ju kaparen av det egyptiska planet som landade på Cypern inte en terrorist. Egyptiska myndigheter lät meddela att "Terrorister är inga idioter, denne man är..." Trots det makabra i situationen måste jag medge att jag känner sympati för bägge person på fotot... Heja människan, det kan vara kört...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0