Nästa vecka vill jag vara bra!

Då jag i dag upplevde en stund av harmoni i Mariebads bubbelpool lät jag några tankar svepa oförhindrade genom min säkert inte helt fräscha hjärna. Stunden i fråga var magisk. Edit lekte med Sigrid i bassängen och jag satt med två manspersoner i bubbelbadet. Olle, som är far till Sigrid och visade sig troligen ha deltagit i samma studentfest som jag år 1990, vi hade båda väldigt suddiga minnen av festen men var överens om att den var bra. Sen satt även Benny där. Benny hade ögonen stängda och sjöng för sig själv. Olle och jag satt mestadels helt tysta i varsitt hörn av den runda bassängen (hann ni med där?). Bennys sång blev paralyserande på ett positivt vis och Olles min manliga tystnad gjorde helheten till en mycket fin och lugn stund i mitt liv. Jag tänkte alltså under en par magiska minuter. Jag tänkte på hur bra jag ska vara under veckan som kommer.
 
Den här veckan vill jag vara en bra lärare. 9A återkommer från PRAOn, 8E ska ha nån slags religionsprov, alla grupper jag har behöver sitt och så ska ju Isac I leda sitt första elevrådsmöte. Förutom bara dessa synliga delar vill jag göra ett bra jobb och finnas till hands både kroppsligen och själsligen.
 
Jag vill även vara en bra Pappa. I kväll fick jag prata med Linda på skype i en hel timme. Vi kom in på ämnen som att det är helt onödigt att fundera på om Shakespeare var fascist och att de inte har påslakan i Kalifornien. Jag tror jag var en bra Pappa åt Linda under den timmen. Så vill jag även fortsätta. Jag vill också vara en bra Pappa åt Emilia, som har en par fransyskor hängande efter sig. I morgon vill hon att jag ska komma med på familjekväll och därför har jag försökt nå Ordf och Zacke i en vecka redan med frågor om jag kan komma tidigare till sponsormötet och således avvika tidigare. Hittills har ingendera svarat, så jag vet inte hur bra pappa jag blir där i slutändan. Fru Kickan och Edit skulle gå, men det gör ju inte min roll bättre eller sämre. Rufus har lyckats få mig att vara ansvarig för påskägg och läsk till honom genom att jag inte reagerade inom 5 minuter på hans facebookinlägg. Det ska han få, jag är väl en bra Pappa då kan tänka. Edit ser sin Pappa varje dag och jag vill vara så att hon fortsätter vilja berätta saker för mig och även att ha hemlisar som bara hon och jag vet, åtminstone något år till- sen slutar det ändå, been there done that!
Självaste Landshövdingen kom till träningen i fredags. Nu är det lite beroende på hur hans schema är hur mitt schema går att passa in med Emilias...
 
 
 
Jag vill även så klart vara en god make. Jag ska sitta med Fru Kickan i soffan och be henne byta kanal först när Champions League börjar och så ska jag föra ut sopor och kanske även dammsuga. En god kollega vill jag vara med allt vad det innebär. Bland annat att messa Magister Sviberg på tisdag. God vän, kompis , bror, son, svärson,  släkting och så vill jag så klart vara. Jag ser hur ni gillar på facebook och så gillar jag tillbaka. Okej? Och JO Gurkan, en bra granne vill jag så klart vara. Allt mitt är ert och det ni vill att är mitt är min frus! Helt vanligt och fint, som vi vill ha det!
 
Sen vill jag ju väldigt väldigt mycket göra mitt till i Åland United. Måndagen går i sponsormötets tecken, när det än blir. På tisdag hoppas jag kunna åka till Eckerö och hjälpa till då laget repar sig och reser sig till ny kamp. Onsdagen kommer mycket att bli Byskata case, jag känner det på mig. Senast på torsdag vill jag få nån att boka plan åt Raissa, eller är det önsketänkande. På fredag är det matchförberedande träning och på samma gång uppbyggnad av Ålandsmässan som jag liksom sagt att jag ska sköta... Lördag är match och på samma gång Ålandsmässa med allt det innebär, söndagen är A-lagets dag på Ålandsmässan och inte lär det väl vara nån annan än jag som plockar ihop på söndag kväll. Det där med att vara en bra Pappa ställs även på prov under helgen, men jag hoppas att barnen förstår att Pappa måste jobba... Hörde ni hur patetiskt det där lät?
 
Sen, mitt i allt hade Benny sjungit klart och gått bort från bubbelpoolen. Olle gick för att kolla sin dotter som alltså lekte med min. Jag tog Edit med mig och efter bastu, dusch, påklädning osv åkte vi ut till Vikingahallen för att se hur det gick för Edits Mamma i matchen. Ja, den var ju slut då vi kom dit  så det blev att åka hem istället. Där möttes jag av meddelanden från Craig som velat ha moraliskt stöd då hans Hibernian mötte Ross County i den skotska Ligacupens final. 1-1 var det länge visade FB chatten. Sen, efter många F... S... och F..S... utrop visade det sig att Ross County avgjort i sista minuten och tog hem titeln med 2-1 inför 40000 snopna Hibs fans.
Hibernian lär enligt Craig inte vara ett Cuplag. Lite som Åland United då.. Men Hibs var i alla fall i final.
 
 
Det blev inget av att se den matchen i Skottland för mig, men jag tröstade mig med att Engelska FA cupen ju hade Manchester United-West Ham som sen match. Vadå sen match?! Redan då jag uppmanades att hämta hem Edit som inte upplevde Katharsis hos grannen meddelade Mathias mig att matchen var halvvägs och i ställningen 0-0. Pyttsan då. Bleve ingen FA Cup för mig alltså. Sedan såg jag att Hammers varit nära nära, men att Martial utjämnat till 1-1 och omspel är att vänta. Vet nån när det omspelet går? Berätta så ska jag försöka boka TVn.

Förresten. Raquel fick sin väska nu i kväll. Bosse messade och sade att någon hade förstått att A: lägga den på ett plan till Mariehamn och B: Ta ut den ur planet i Mariehamn. Dessutom låter Giovanni meddela att enligt en italiensk attackskala vann vi de första 30 minuterna i går med 8-1. Jag kommer således att föreslå att finländsk fotboll hädanefter följer de italienska attackskalorna i all dess verksamhet.
 
Mycket att vara bra på inkommande vecka och hur det går. Det får ni som utsätts för mig och min braighet bedöma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0