Kungen är död, leve Kungen

Så skedde det då! Elevrådet valde ny ordförande! Albin den Store abdikerade och efterträddes av Isac I . I valdebatten inför valet gav alla kandidaterna uttalanden som tydde på en viss kritik mot gamle ordföranden och hans regims brist på handlingskraft. Albin den Store bemötte det hela med lugn, trots att han i sitt avslutningstal, då han ännu hade tre minuter kvar innan det var slut, som en ledamot påpekade, hänvisade till uttalandena som rena och skära personangrepp.
 
Själv vill jag också lite försvara Albin den Store. Hans regim har präglats av visioner. Många av dessa kommer inte att förverkligas överhuvudtaget, men en överraskande stor del kommer att kunna bli nästan som han menade inom si så där 10 år. I det skedet kommer ingen mera att minnas vem Albin den Store är... Så förgänglig är Elevrådsberömmelsen i högstadiet.
 
Man genomförde faktiskt två reformer under dagens valmöte. Det ena går ut på att gamla elverådsfunktionärer numera ges möjlighet att använda sin titel i evighet. Felicia tillexempel kan alltid kalla sig "Elevrådssekreterare Emeritus", enligt dagens beslut. Vad Albin den Store kommer att kalla sig.. Gissa! Det andra beslutet var egentligen en kupp då en självutnämnd "Inofficiell elevrådsskald och författare" dök in och trummade igenom att en sådan befattning numera ska finnas i KHS elevråd. Så blev det. På frågan om vad en sådan gör definierades: "Hen bevakar och dokumenterar elevrådet och framförallt dess ordförande på ett företrädelsevis negativt sätt i ord och skrift." Väl så! Världen har gått framåt sedan jag var ordförande i Sibbo Grundskolas Högstadiums elevråd och då hade som min enda stora fråga att få till en ordförandeklubba. Detta misslyckades då. Albin den Store hade under sin regim samma fråga på tapeten. Tror ni han lyckades? Så klart!
I dag var det val i klassrum 12
 
 
Kom ihåg kära läsare att då jag berättar om skolan är eleverna alltid ca 13-15 år gamla. Själv medveten om detta då jag tänker på hur diskussionerna förs och vad som sägs och görs, då blir jag faktiskt ganska förtröstansfull inför framtiden. Dagens ungar ÄR bra!!!
 
Fredag och då blir 14.50 signalen ännu värre än vanligt. Giovannis bil har inte startat och tre olika människor har på tre olika håll försökt reda ut det, tills vi alla kom fram till att han behöver dra ut chocken... "International house" på Sanatorievägen ber om någon med "Strong muscles" att bära grejer de fått ditkörda... Jag skickade Zacke!
 
Snart lite skoj på Jomala konstgräs innan det bär av hem för att få Emilia till och från dans, kolla att Rufus är där han sade sig vara och sedan, kanske, lite, fredagskväll innan det körs på i morgon igen.
 
Jeglertz hade helt stuvat om i Finlands startelva såg det ut som. Lycka till i alla fall mot Tjeckien. Hur Portugal startar vet jag ej och inte heller har jag hunnit kolla U19 startelvan. Vi lär få se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0