I dag händer ingenting, förutom då i Polen och nån annanstans kanske. Påskguide 3

FIFAs världsranking har inte varit så särdeles trevlig läsning för finländare på senaste tiden. Damerna har halkat rekordlågt, till plats 27 och jag hoppas vi kan se tillbaka på detta om några år och säga, minns du hur lågt vi var? Tänk hur vi repade oss! Herrarna har varit i en vågdal de med. I kväll i Polen ska Hasse Backe testa Uvarna (Huuhkajat) mot ingen mindre än Polen,
Det är bara att stoppa honom här och sen kontra in ett mål. Enkelt va? Lycka till Finland.
Skulle gärna se matchen, så klart, det är ju mitt herrlandslag, men det verkar vara väldigt invecklat att få till det, så vi följer det hela med spänning i övrigt.
 
Påskhelgen har sin gilla gång här hos oss. Maten i går var god, men sådan att den gav eftersmak närapå hela natten. Perfekt då att Fru Kickan tyckte det var på sin plats att köra repris på middagen till lunch. Den grisen hämnas sin död kan jag säga. Den gör det på ett sjöjungfrulikt sätt. Den lockar först med sitt utseende och förför med sin smak och doft. Därefter förbannar den ens inälvor så att självaste Montezuma skulle bli illamående. Nå. Vi kör på. Gott var det igen, även som lunch. Det värsta i sammanhanget är att det visade sig att Pelle har födelsedag och ingen av oss vetat, eller Tuire visste säkert, men hon hade ingenting sagt... Fest i kväll då tydligen. Hasse Backe. Du kan ge Pelle en present han uppskattar. Piska polackerna!
 
Talet om piska för oss osökt in på Påsken. I dag är det helt enkelt en mellandag. Svenskarna säger Påskafton, vi lite österut kallar det Påsklördag. I dag händer liksom ingenting i mytologin, helt enkelt för att Jesus är begraven. Kommunalpolitikern Josef från Arimatea, som lite diskret stödde Jesus fick bråttom på fredagkvällen att agera, då han ville se honom ordentligt begravd. Han hade en egen gravplats i en grotta i en närbelägen trädgård som han överlät till Jesu kropp. Fort som attan, eftersom Sabbaten nalkades dealade han till sig kroppen av Pilatus och fick den lindad, samt lagd i grottan, så man sedan skulle kunna smörja in den ordentligt och begrava den efter lördagen, då man ju varken nu eller då drar ett strå i kors om man är en rättrogen jude. Det är först i natt det börjar hända igen. Detta är en vanlig Sabbat, eller för den kristna världen, en vanlig lördag mellan två röda dagar. Myterna om Den heliga Graal och klippgravens uthuggningar kan vi ta vid tillfälle. Dessa anspelar på Josef från Arimatea och är i mitt tycke väldigt intressanta.
 
Det som är mest intressant för Edit är dock att Påskharen kommer i dag. Jo, mina damer och herrar. Numera har det slirats så mycket att, fast detta är sista dagen på fastan kan man ändå äta ägg i dag, förutsatt att de är hämtade av en tysk hare. Jo, det är sant. Ända sedan 1600-talet har denne hare skuttat omkring, först mest på söndagen men numera även på lördagen eftersom han, liksom Jultomten blivit världsberömd och fått flere gårdar att skutta över. Så fort jag skrivit denna text färdigt kommer han att skutta över vår gård också, eller kanske lunka...
Frågor och mysterier är Påsken fylld av. Hur kan påskharen värpa ägg till exempel.
 
Lite bråttom nu, eftersom Fru Kickan, Tuire och Edit begett sig iväg för att skaffa byxor. Tuire begav sig på resa från Kangasala utan sådana nämligen... Jo, hon gjorde det och jag tänker inte utveckla. Pelle, som firat sin födelsedag sedan tio före sex i morse tillsammans med sin dotter Joanna, tar sig en tupplur, just med Joanna. Därför kan Påskharen agera nu!
 
Ett litet mysterium till gav landslagsuttagningarna mot Montenegro som jag sett, men inte får säga något om före de publiceras inkommande torsdag. Jag hoppas det blir bra trots att jag fick några veck i pannan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0