Genialisk sponsorering

Jag var duktig i dag och räknade fram att vi ligger ca 10000€ i runda slängar under målet för sponsorintäkter för klubben gällande 2016. Egentligen stannade det på omkring 12000€, men  sen fick jag en e-mail som säger att vi kan avkorta två tusen, ifall vi... Fru Kickan... Då du läser det här... Tycker inte också du att det där med att fira midsommar med familjen på landet, det är lite 1970-tal? Vore det inte jätteroligt om vi stannade i stan och liksom fanns bland folk... Åtminstone tills midsommarstången är uppe? Vore det inte bra? Jag tänkte väl det... Då är det bara att hitta till 10000 nånstans så kan vi flyta vidare en tid.
 
I dag var det inte att tänka på att hinna på träning, fast Emilia, utmattad efter fransyskorna, läste läxor istället för att gästa oss och dansträna, eller att Edits lag inte hade träning för att man fyller Baltichallen för Ålandsmässan. Just Ålandsmässan blev det som engagerade denna kväll. Sue Ellen har nämligen uppstått. Fru Kickan fixade ihop henne i ett nafs och där står hon i all sin fägring och väntar på att en monter ska byggas upp runt henne, vår nr 25...
Hon i blått är Sue Ellen...
 
 
Då Fru Kickan monterade upp Sue Ellen och vi klädde henne i vår matchdräkt slogs jag av att den, matchdräkten alltså, är den samma som vi haft i tre år nu. År 2014 ville spelarna ha en kortärmad tröja, bland annat eftersom Sarajevo var så het, men också för att långärmade tröjor sommartid är väldigt tunga att spela i. Vi hade helt enkelt inte råd att byta ut, eller skaffa nya tröjor då och till dags dato har vi inte haft det. 2016 blir alltså tredje, eller är det rentav fjärde säsongen som Åland United spelar i samma kläder, alltså ordagrant samma kläder. Årets shorts är bytta, eftersom vår nya mediesponsor betalade ett byte, så de själva kunde vara med. Fru Kickan har hjälpt att fixa gamla shorts i sådant skick att vi kunnat dela ut dem som träningsshorts till spelarna. Orsaken att Åland Uniteds logo inte finns på våra tröjor är alltså att den av någon besynnerlig orsak inte trycktes dit för några år sedan och sen har vi inte haft råd att trycka dit den, eller byta till tröjor där den kan tryckas.
 
En sak som av orsaker nämnda här ovan hänger med är alltså alla sponsortryck. Nu i kväll då jag kollade på Sue Ellen med det ögat såg jag minst två, eller egentligen till och med flere sponsorer som antingen minskat sin sponsorering kraftigt, eller så helt hoppat av. Egentligen är det där ju genialiskt. Betala ett år för att komma med på en matchdräkt som syns i hela landet och i både nationell och lokal massmedia, samt på sociala medier med flere tusen dagliga besökare. Sen slutar du och just det att du slutar leder till att de som behöver tröjan inte har råd att köpa en ny. Därmed finns du med flere år helt gratis. Du får goodwill, men betalar ingenting för den. Genialiskt som sagt! Jag är imponerad! Om ännu fler gör som ni finns bara dräkterna kvar. Det finns då ingen som spelar i dem! Därmed vill jag rikta ett varmt tack till dem som verkligen betalar för sig och hjälper oss att göra det här jobbet som ni sen kan klaga över eller älska, det är ju fotboll.
 
En fredag väntar. Emilia skulle komma och sen cykla iväg. Rufus skulle först cykla, sen bada bastu sa han. Bra! Jag ska jobba och sedan komma hem efter träningen mellan sju och åtta nån gång. Sen hoppas jag på kväll innan Ålandsmässan ska startas och Djurgårdenmatchen ska fixas. Jag antar att vi även kommer att få se en Gurka och en Pärla fladdra omkring som vilken helg som helst här i vårt hus...
 
Jag satsar på 120 programblad igen. Låt dem ta slut!!!
 
Och här till sist en Laxpudding till Mat-Inger, som faktiskt tjatade. Det blev riktigt pinsamt... Men här har du i alla fall!
 

Kommentarer
Postat av: Mat-Inger

Ja,äntligen något snyggt att vila ögonen på .

Svar: Skyltdockan? Edit?
enligtvirta.blogg.se

2016-03-17 @ 21:05:33
Postat av: Anonym

Tog upp det där problemet med JIK för 2 år sedan när jag gick med som silversponsor, då ingick dräktreklam, klädtrycksreklam borde vara minst 2-3 åriga avtal

Svar: Alla är välkomna att göra 2-3, eller även längre avtal med oss! Var i kontakt så kriver vi en deal fast i dag! Vad jag menar är, du har rätt!
enligtvirta.blogg.se

2016-03-18 @ 07:00:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0