Cupromantik är ofta att det inte är romantiskt

I dag blir det inte mycket kan jag säga. Sitter i en buss och har inte så många ord formulerade. I morgon kommer jag, ifall någon påminner, eller vill ha det, att skriva om denna dag som varit något alldeles i hästväg organisationsmässigt. Bara en detalj. Jag skickade smset till Fru Kickan om att jag älskar henne till Kjelle. det redan får vara en vägvisare mot de höjder denna matchdag nått.
 
Cupen, den tog slut för vår del, igen. Det ifrågasätts och pratas med förnuftets röst om varför man ens är med i denna tävling. Jag säger, man är med för att man finns. Åland United finns och då är vi med i Cupen. Jag är stolt över det och hoppas få uppleva ett år då vi även avancerar längre än till andra omgången.
Att förlora en cupmatch är alltid lika, oavsett nivå, cup, eller skede i tävlingen... Nästan...
 
 
Jag är som bekant, ifall man är bekant, en cupälskare. Det romantiska och dramatiska med denna tävlingsform är ett skäl att leva. Ligan är Ligan. Viktig är den och betonar en annan del av det jag älskar, det vill säga vardagen och otröttligt slit. I cupen kan det gå precis hur som helst och för oss brukar det aldrig gå någge vidare. Det i sig är en oromantisk romantisk tradition. Åland United klarar sig inte i Cupen. Ett känt faktum för folk som vet, åtminstone hoppas jag det är det. Då kan vi försöka nästa år igen, för tamme tusan, jag vill uppleva en Cupfinal! Ligacupfinalen från 2010 är i minnet och den blev ju bara pannkaka. Nu vill jag vara med om en final i stora cupen! Skit samma hur många som är med och vilken status den ges. Den ges väl precis den status man vill ge den. För mig är den stor och värd att lida för.
 
Det oromantiska i skitförluster kan bli en romantisk tradition. Jag vill att vi ska ge den romantiken en verklig push så den kan klassas som erotik! Bryt trenden och gå hela vägen, ens en liten gång så jag kan dö lycklig!
 
Nu är jag trött, bussen åker genom tunnlar och vi är väl i Åbo om nån timme. Hoppas ni där hemma har det bra. I natt kommer jag och snarkar! Och som sagt. Vill nån att jag kåserar om dagens i övrigt katastrofala resa, då gör jag det i morgon!
 
Fotnot: Åland United förlorade alltså i Finska Cupens första omgång mot TiPS borta i Dickursby med 3-0 (1-0). Over and out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0