Det där med semester då...

I mitt kontrakt som Sportchef försökte jag skriva in en punkt om rätt till semester. Denna godkändes inte, eftersom jag inte, med tanken på de inkomster jag får, förtjänar ihop till en sådan. Eller om jag gjorde det skulle det bli ännu dyrare för klubben min. Därmed står det, precis som tidigare att jag har rätt till ledighet enligt överenskommelse. Tidigare år var det Huvudtränaren och styrelsen som jag kunde komma överens med, numera är det väl, som jag förstår det, bara styrelsen i vilken jag själv ingår...
 
Många, eller ni få som ännu läser detta i semestertider, reagerar säkert nu med att, vad ska jag med semester till som har ledigt hela sommaren? Egentligen är det ju just så. Under 10 månader ungefär gör jag 11 månaders lärarjobb och så kan jag vara icke-schemalagd under tiden som skolan är stängd för elever och så ha semester i juli som de flesta lärare har vad jag vet. Mitt dubbeljobb gör dock att denna lediga tid från skolan egentligen ger mig möjligheter att fokusera mer på fotbollen under sommaren. Fotboll är ju min hobby, min passion och ja... Även mitt jobb.
 
Någon har någon gång undrat om jag aldrig blir trött på fotboll. Svaret är nej. Jag blir aldrig trött på fotboll, jag kan dock bli väldigt trött av fotboll och då menar jag inte nödvändigtvis av att delta i passningsövningar etc. Jag försökte komma på när jag senast hade det som folk kallar semester, alltså då jag inte var schemalagd till varken fotboll eller skola och kom till juli 2008. Det var av orsaker som inte har att göra med varken fotboll eller annat jobb en hemsk månad, som sedan slutade med något som har blivit bra. Sedan dess har jag varje dag på ett eller annat sätt haft någonslags plikt att utföra mot någon av mina arbetsgivare. Jag har levt i tron att det är så de flesta har det. Dock, sommartid speciellt, rycker jag till då människor kallt meddelar att de har semester och därmed inte kommenterar, eller gör någonting alls åt saker vi jobbar med före ett visst datum. I går satt jag i möte om ungdomsaktiviteter i augusti och eftersom människan jag pratade med har semester i juli och därmed inte vill göra något alls på två veckor fick vi se till att ha allt klart redan i början av juli. Det som behövs sedan under den där semestern kan jag ju lite fixa med då tyckte vi....
 
Det jag blev att fundera över är. Borde jag be om att få ha den där avtalsensliga ledigheten någon gång? Nu är det träningsvecka inför Pallokissatmatchen. jag måste stanna hemma för att Rufus har konfirmation, det går väl som "personlig ledighet" antar jag, men det oaktat är jag skyldig att se till att rapportering och annan stadgeenlig verksamhet fungerar. Veckan efter är det panik inför midsommarafton med den där stångresningen och allt vad det innebär. Dessutom jobbar vi ju på den där målvakten till augusti. En vecka efter midsommar. Det vore det då... Finns det någon som vore redo att ta mina e postningar och vara vikarie den veckan för akuta grejer? Då kunde jag ha semester vet ni... Sen börjar arbetet kring A-laget igen och ONS matchen ska förberedas bland annat. Vad gör jag under en en veckas semester då? Förslag?

Sen finns det ju EM att följa på kvällarna förstås...
 
 
Sen det där att vara förälder också. Denna vecka har jag haft glädjen att ledsaga Edit till IFKs fotbollsskola varje morgon. Där tas hon om hand av Isabella och Julia, samt överledare Pille. Jag ser många grupper jobba, träna och leka där i Backeberg. Vissa ser mer funktionerande ut, vissa mindre. Pille gör sitt jobb som overseer och cirkulerar och ger coacherna feedback samt hjälp. I dag hade vi en klassiker i form av en förälder som gav sig in och ville instruera ledarna. Det är väldigt synd att det går till på detta sätt. Föräldern i fråga har både kunskap och färdighet som tränare själv. Min önskan vore att föräldern skulle ställa sig själv till förfogande för ledaruppdrag och på det sättet kunna påverka innehållet på längre sikt. Inte minst Åland United tar gärna emot kunnigt folk, som dessutom rättar sig efter våra spelregler. Som Pappa sitter jag på en bänk och skämtar med andra föräldrar eller allra helst står jag i skymundan och bara tittar på! Jag kanske har fel, men så tycker jag att föräldrar ska vara. Blir man ledare, då är det en annan sak!
Hårda närkamper ibland i Edits grupp
 
Nu har jag lite att göra, eftersom jag ju bara dräller här hemma. Städning och byte av sängkläder ordinerades i morse. Dessutom handling inför konfirmation och sedan till fotbollsskolan igen. Edit ska tvagas och sedan ska hon till Olga medan jag besöker Bengtsböle för att följa upp laget inför helgens Pallokissatdrabbning. Därifrån ut till Rufus läger, han har beställt popcorn. EM-fotboll och kvällslufs om vart annat får sedan avsluta kvällen, samt diverse e-postande också är jag rädd. Glad sommar till alla!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0