Glad 18 års dag min älskade dotter!

Som vanligt är det en solig och het dag på kommande när Emilia fyller år. Vad annat kan man vänta sig den 30e juli. Det var hett den dagen hon hade fötts också mindes jag i morse, då vi tillsammans med Edit var hem till Emilias Mamma och med syskon och alla andra närvarande sjöng upp 18 åringen, helt som traditionen bjuder.
 
Det är inte många uppsjungningar jag missat under åren. En gång var jag på turnering i Estland, men i övrigt tror jag banne mig att jag varit där varje gång. Har jag fel nu ber jag om ursäkt.
 
Mina äldre barn är måttligt förtjusta i att figurera här på bloggen, så jag håller det väldigt kortfattat. Dock vore det närmast tjänstefel som Pappa att inte alls nämna denna stora dag, då min andra dotter blir myndig. Emilia var som liten väldigt... Hur ska vi säga, hjärtlig? Ibland väldigt smutsig, ibland väldigt glad. Väldigt sällan mitt emellan. Sedan hade hon en kort men intensiv fjortisfas som nu övergått i en ansvarstagande klok och väldigt intelligent (på teoretisk nivå obs) inställning till livet. Hon har blivit en ung vuxen och jag som Pappa kan bara vara stolt att ha fått vara med på ett hörn. Emilias och mina djupaste diskussioner har förts i min bil, ofta med Emilia mera vid röst än jag faktiskt. Nu ska hon köra en egen sådan fick jag höra. Kanske jag kan sitta där och berätta hur allt egentligen är för henne då.
För fyra år sedan, under Emilias så kallade fjortisfas, satte hon upp denna bild på facebook, med en av de finaste texter någon har skrivit till mig under. Självklart fick jag inte vara hennes FB vän på den tiden, så jag fick bilden via hennes faster... Jag blir dock fortfarande rörd av bilden och allt som finns omkring den. Lycka till i livet Emilia! Vi ses i eftermiddag, igen!
 
 
Emilia ville väldigt gärna att jag och hela familjen skulle vara med på hennes 18 årsbjudning, så i egenskap av Sportchef kunde jag besluta redan före säsongen började att inte vara i Björneborg i dag. All lycka även dit. Eftersom det nu är tredje gången i år som jag inte är med på en bortamatchresa har jag redan vant mig vid att de bästa inslagen under dessa dagar är Linnéas ständigt uppdaterande sms. Jag tror mig därför veta att Craig varit sen till frukosten och att Giovanni räknar poäng. Det är nästan som att vara med själv.
 
I natt fastnade jag på youtube. England-Brasilien från 1970 med originalkommentar, samt BBCs World Cup studio 1974 var två av godbitarna... Jo, solen skiner och Edit ser på Bolibompa, vilket är ett samlingsnamn för alla barnprogram på alla kanaler har jag lärt mig.

Kommentarer
Postat av: Emilia

❤️

Svar: Det samma... Hur man nu gör såna där :-)
enligtvirta.blogg.se

2016-07-30 @ 08:54:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0