Sjörövarskatter och catenaccio

Torsdag morgon är redan här.
Sportlovsveckor går fort då det är roligt hela tiden. Emilia stannade över natten och nu, bara "Tess och Ubbe" är slut på TV ska Edit klä på sig och sen ska vi ta oss till Sjöfartsmuséet för nån slags skattjakt och Peppi Sjörövare eller vad hon/han/hen nu heter ska finnas där och allt möjligt.
Något sådant här väntar jag mig, annars blir jag besviken
 
Väl hemma igen ska jag få besök av självaste Steve Beeks. Bäst att se till att ha "English breakfast" te hemma då, för han är väldigt kräsen med sådant. Till exempel i Kuopio 2012 hade han mig hämta te till frukosten och då jag kom med fel sort steg han upp, gick med mig till serveringen, pekade på vad han ville ha samt gick tillbaka och satte sig för att jag skulle servera honom... För att kontra såg jag sedan till att laget gömde hans mössa som han alltid hade. Då han sedan hittade den, fastnålad i en anslagstavla trodde han att han själv lagt den där.. Så att så mycket med det.
 
Giovanni firade kvällen i går hos Steve och jag deltog, förutom då jag var hemma och räknade barnen samt gick min obligatoriska gångmarsch, som jag gör för att Fru Kickan ska må bra! Där visade det sig att Steve inte hade hört begreppet Catenaccio, som Nya Ålands alltid så påstridige reporter hade slängt i ansiktet på Giovanni under presskonferensen. Craig hade förklarat termen för Steve sedan, men jag blev (positivt) överraskad att jag känner till sådant som Steve inte gör... Eller för den delen, det finns väl annat också åt bägge håll.
Detta är "urtypen" för schematisk catenaccio, fast Giovanni hävdar med en 31 årings säkerhet att "catenaccio is a mindset, not a tactic". Ja ja säger jag.. Vi lär ska spela med 3 forwards i alla fall. Kul...
 
Budbils Bosse agerar hjälte i dag och kör vårt internationella hus till träningen (alltså inte huset, men de tre spelarna i det, eller ur det kanske). Därmed hinner jag lite vara med familjen, eller som det blir på riktigt, samla material till Byskata gate och bomba min vän Kupsi, eller åtminstone hans firma med diverse bilagor.
 
Om någon undrar vad jag gör, så kan jag säga- inte vet jag och inte nån annan heller, men huvudsaken att det syns och hörs! Således önskar jag att en folkrörelse som leder till 35-50% ökning av Åland Uniteds hemmapublik detta år skapas, typ nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0