Svårt att inte älska söndagar va?

Dotter Emilia undrade härom dagen om jag hade tagit blodtrycksmedicinen. Det hade jag, då... I dag är jag inte säker.. Denna söndag började med stora folkvandringar under natten, sedan fortsatte den med väckningssignal och ett arbete att hitta kaffekokaren under en massa bråte. Med kokat kaffe i kroppen blev det sedan att igen bryta upp Landroverns elektroniska bakluckefönster och sedan flytta alla kassarna till baksätet medan morgonen grydde någonstans bakom de ännu tända gatlyktorna.
 
Fyra spelare ställde upp för dagens bollträning på en ännu snöigare plan än i går. I dag fick jag vara med och passa in bollar då Maiju själv hoppade in i rondoövningen, samt räkna målen i 1v0, 1v1, 2v1, 2v2 övningen. Oranga vann om nån undrar. Sen hem, via att ha skjutsat Spora och efter lite lunch, goda mikrohamburgare som rumstempererade och ur plastförpackning körde jag in Fru Kickan och Edit till stan. De två skulle åka buss till fjärran Eckerö och var utrustade med reflexväst och sittkudde.
 
Följande anhalt blev Idrottsgården och Janis kläm och vridsession. Jag har sett fyra förlossningar och därmed kunde jag sätta testspelare Emelies smärtor i perspektiv, trots att det såg ut och hördes som om hon hade nästan lika ont som jag fortfarande har i mitt uppsvällda högra knä. Även Spora fanns där och hon skuttade, om inte glatt så åtminstone målmedvetet fram och tillbaka i salen. Jag lyssnade uppmärksamt på Janis undervisning, vad jag hann mellan telefonsamtalen med Maiju och Herr Landshövding, samt kontakten med Rufus och syster Malin och jag lärde mig, eller hörde i alla fall att livmodern är den största skillnaden mellan en kvinnlig och en manlig fotbollsspelare. vem hade trott det nej...
Så här kan det gå utan livmoder...
 
 
Direkt från Idrottsgården via Sporas barnvaktsjobb, där jag satt och insöp lugnet i ett kök med två tjocka adventsljus medan Spora lekte med barnet och pratade med dess föräldrar och sedan i akut fart ut till Jomala där Rufus skulle upphämtas, tas via skolan där en fysikbok var glömd, samt för mig att printa ut tre nyinkomna uppsatser och sedan via Maxinge där två nya handskar skulle inhandlas, före bensin skulle fyllas i moped och grejer föras hem till oss. Jag hade exakt en timme till detta innan testpelare Emelie med mor skulle tas ut på middag och diskussion. Åland visade sig här i sitt esse. Vi fick pizza som var det sista man bjöd innan man stängde. Spora som anlände till samma ställe fick bara sallad, men hon sa att det var okej...
 
Hemma igen, efter att ha sett till att de inneboende i vårt (ÅUs) hus fått mat, samt stött på både Jeanette och Craig som väntade på trappan möttes jag av hög musik som spelades av min son med någonslags grunka han hade installerat i vardagsrummet. Eftersom jag kom hem blev det brått för honom att ge sig iväg till några viktiga PR uppdrag i Mariehamns mörknande kväll, medelst Fru Kickans svarta cykel ty det är inte väder för mopedkörning bedömde jag. Medan min bedömning av mopedväderlek hårt kritiserades av den ny cykelburne sonen ringde Fru Kickan och ville att jag skulle komma emot till busshållplatsen då Edit verkade så trött. Eftersom både Sporas glömda och inte ännu funna tröja, som vi sökte efter på en igensnöad WHA konstgräsplan i samma svep som vi skulle till hennes arbetsgivare och Emelies glömda nyckel som nu var funnen hade låtit sig göras på kort tid, kom jag iväg och inväntade snällt min fru och min lilla dotter på hållplatsen.
 
Äntligen hemma kunde jag förbereda lite avtal, samt skicka ett nytt förslag till en defensiv mittfältsspelare som jag hoppas kunna presentera på Åland Uniteds hemsida i morgon, typ.
Selmas saga får man bara inte missa. I dag besöktes Professor von Trippelhatts hus av en tomtevetting
 
Jag ska läsa tre uppsatser, bada bastu och se Beck, förutom att troligen maila en del. Jag lyckades få en taxi att hämta Spora till hamnen. Hade gärna gjort det själv, men nu blev det så här. I morgon är det måndag och många nya barn att göra... Uppsatserna. Let them float in!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0