Oskuldens tidsålder

En hel massa människor säger "God fortsättning på julen" i dag. Egentligen är det ju i dag vi ska säga God Jul, eftersom det är i dag vi firar vår frälsares födelsedag enligt beslut från Romerskt Kejserligt håll. Enligt 1800-talstradition har vi även hos oss firat en nordisk julafton i går inklusive död grisrumpa, plastgran, öl, choklad och en hel massa julklappar.
 
Mina äldre barn lär ska fira en blandning av nordisk och anglosaxisk/kalifornisk jul där borta i USA. Vi har kommunicerat över Facebookchatten och vad jag förstår är allt bra där. Deras julklappar får de, förutom Linda som får eller har fått dem redan nu på plats, här hos oss efter nyår då de är tillbaka. Edit 7 år är helt lycksalig och har fått massvis med julklappar som hon är överlycklig åt. Jag undrar om inte det populäraste just nu i alla fall är Play Station 4 och spelet "Just Dance" som innebär att kameror (trygghets?) installeras och miljoner sladdar kopplas så att man inte vet ut eller in. Sen ska ansikten läsas in, kroppar ska registreras och till slut dansar Edit och de som valts att dansa med henne. Kameran läser av allt och ger poäng så att en soffkudde precis för en stund sedan valdes som vinnare i dansen. Bra tekniken! Så där har jag alltid sagt att jag vill ha det!
 
För egen del hade jag pliktskyldigast försökt mig på julklappar som inte skulle väcka förtret. Edit fick lite böcker och hörlurar med kattöron. Gurkan fick ett timglas, som hon tackade för genom att ge mig en bok med prosalyrik av Håkan Kulves. Hon måste ha gillat sin vinst i Åland Uniteds målkortslotteri så mycket att hon själv hade handlat en likadan bok till mig. Tack Gurkan! Till Fru Kickan gav jag en par saxar, lite strumpor och en t skjorta med fräck text samt  en bok om vänlighet. Även andra närvarande fick gåvor som jag hoppas de inte blev ledsna av.
 
Jag blir i min tur alltid helt överväldigad av att själv få någonting alls... Gurkan hade förutom lyrikboken spenderat i en helt ny potatisskalarkniv. Jag är rörd! Även de fina böckerna, strumporna och handdukarna jag fick av nära och kära gjorde mig glad och lycklig att få vara här på Jorden en stund bland just er människor.
 
Se var det ju klappen av Edit. Flickan själv sade att hon inte hade en aning om vad som fanns i paketet... Då jag öppnade det blev det en liten syndaflod inom mig. "The age of innocence. Football in the 1970s" hette den tjocka och stora boken som dök upp. Min barndom i ett band alltså. Jag känner samma kittling som då jag fick Bollis boken i fjol av mina föräldrar och boken om Litmanen till födelsedagen förra året. Jag undrar dock om inte detta till och med går ett steg över. Edit, eller får jag tro Fru Kickan har antingen väldigt medvetet eller sen med stor tur fångat min svaga punkt. Kanske de till och med älskar mig, bara så där lite och i smyg förstås, men ändå! Tack så fruktansvärt mycket!
Det här är en av de 100 tals underbara bilder som fyller boken jag pratar om! Pelé och Bobby Moore byter tröjor efter den där VM matchen 1970. Pelé mötte den bäste försvarsspelaren under hela sin karriär sade han. Bobby Moore fick jag inte uppleva, precis som Pelé själv annat än i sagor, berättelser och nu filmer och bilder. De hörde till de sista stora oskulderna i mitt/vårt spel!
 
Jag gör mitt bästa för att bara fira jul. Bastun är på! Edit dansar. Fru Kickan vilar sig i form genom att trycka på knappar så Edit kan dansa. Gurkan kom för att låna ägg och Pärla vill äta här, fast hon ska äta hos sin farmor visade det sig. Jag tänker på mina stora barn i USA och har det väl ganska bra, fast hela livet är fråga om smärtlindring, jag vet det, Buddha visste det, så skit i det och bara var glad för det som finns!
 
En välsignad Jul från mig igen en gång! Jag missade Påven i natt då jag fastnade i en film som handlade om gruvarbetarstrejken i Wales 1984-85 och hur en grupp homosexuella från London helt otippat slöt upp bakom dem och på så sätt banade väg för mer liberal lagstiftning i hela Storbritannien. Perfekt underhållning på julnatten va?
 
Åland United får vänta till i morgon! Eller egentligen har jag nog gjort lite här i smyg både i går och i dag.. men säg inget till nån!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0