Om politiker som misstänks ha slagit och busat

Söndagstema här i tredje advent. En lokal Lagtingsledamot har anmälts och misstänks ha misshandlat en yngre kvinna. Nu visar det sig att han även misstänkts för samma sak, rimligen mot en annan kvinna då eftersom den nu aktuella torde ha varit 10 år vid händelsen. Just nu förs en debatt som är så typisk för vår tid.
 
Lagtingsledamotens, han som är så duktig på att köra motorcykel, parti och närmaste kolleger säger ingenting. Inte heller killen själv säger något alls. Istället är det hans "motståndare", alltså ledamöter och anhängare till andra partier som högljutt kräver att lagtingsledamotens brott ska framhävas, eftersom han har våldförts sig på en kvinna. Också en av våra "stora" lokaltidningar kastar sig in och till och med kryper till korset genom att ge browniepoäng åt Igge Holmberg som tidigare smutskastats för att han öppet stöder vänstervriden våldsromantik, för att han hållit sig öppen för allmänna kommentarer. Nu vill jag, snabbt och enkelt, hoppas dock inte allt för populistiskt ge er "det rätta svaret" på hur man ska agera:
 
1. Våld mot kvinnor är förkastligt, precis som våld mot män. Dock blir det onekligen värre om en karl ger sig på en kvinna av orsaker som redan stenåldersmänniskan begrep. Det är fel!
 
2. Lagtingsledamoten är alltså anmäld och misstänkt. Enligt vår rättspraxis som ju härstammar ända från Romarriket är man alltid oskyldig tills skulden fastslagits av ett oberoende rättsorgan.
 
3. Av bägge ovannämnda skäl borde Lagtingspolitikerns parti dels ta avstånd från våld (mot kvinnor om man vill specificera) och dels borde man uppmana honom att ta en paus fram tills skulden är klarlagd. Konstateras han oskyldig kan han komma tillbaka som om ingenting har hänt, konstateras han skyldig, då ska han avsättas, partiet kan utestänga honom från sin laguppställning och lagen kan sedan ta hand om huruvida han är lämplig att fortsätta som lagtingsledamot.
 
4. Lagtingsledamoten själv borde gå ut med ett uttalande där han är ledsen över det inträffade, att han tar ett uppehåll från sitt uppdrag tills skulden är fastslagen (eller om det är helt uppenbart, vilket han ju torde veta ansöker han själv om befrielse). Han borde även visa ånger offentligt och vädja till allmänheten om att förlåta honom.
 
5. Det tidningen talar om som likställande med Igge och hans fånerier är inte relevant. Igge har inte brottsanmälts för de saker tidningen nämner. Igge har brottsanmälts för att ta stökiga ungdomar i örat, eller vad det nu var... Det stod han faktiskt för vill jag minnas. Igge bara kör på med en medelålders punk rock och upprör därför folk, i mitt tycke helt med orsak. Det har aldrig varit aktuellt för honom att eventuellt dömas för något som gör honom olämplig som lagtingsman, annat än i vettiga människors sinne och det kallar vi demokrati.
 
6. Våld mot kvinnor är fortfarande förkastligt och det är förstås bra att det ämnet tas upp. Vill vi dock tro på lagen måste Lagtingsledamoten ha rätt att fatta sina egna beslut och inte dömas före han dömts på riktigt. Tills vidare har både han och hans parti i mitt tycke handlat klantigt. Så det så! Frågor på detta?
Så här långt har fallet nu vandrat. Domstolen är väl den som sedan ger det röda kortet eller friar?
 
 
Vad annat?
Gary ska träna Jicken. Lycka till bågge två.
Fru Kickan städar, det är ju söndag.
Organisationsförändringen (en detalj alltså, ingenting för tidningar och andra) i Åland United skulle göras på "vanligt sätt" vilket "som vanligt" har lett till en hoper e-postningar fram och tillbaka och inte en enda klarlagd punkt. Det är som vanligt!
Rufus har stigit upp. Kors i taket!
Emilia och Edit ser nåt barnprogram. Emilia introducerade mig i går kväll för en skrämmande och på samma gång oerhört underhållande serie vid namn "Shameless" där barnen försöker hålla sin alkoholiserade far full för att få lugn och ro... Skojigt va? Jag älskade det. Bra Emilia!
 
Inget spelarkontrakt ännu. Maiju börjar vara otålig. Inte jag, been here done this. Jag har dock kontaktat agenten igen för att kolla att han lever och så där.
 
Glad tredje advent!
Det här får beskriva att man inte alltid kan veta vilken gubbe man ska tro på... Just sådant här ska jag diskutera i dag med min avkomma.
 
Uppsatserna börjar faktiskt sina. Bra! Då kan vi rätta prov snart då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0