Jag är ingen semesterperson

Eller egentligen kanske jag är en semesterperson. Jag gillar ju att fastna vid sådant som inte ger praktisk nytta. Jag är just en sådan där typisk pseudofilosof som går runt och funderar på saker som har hänt eller ändå inte kommer att hända. Det jag egentligen borde göra vore att skriva en bok som ingen ändå sedan läser. Mitt i allt kommer Fru Kickan och talar om tvättmaskin, sopor, disk och Edit behöver skaffa en drömfångare(!) för att slippa mardrömmar. Jag tycker vi bara drömmer hela tiden.
 
Timmarna går. Det blåser och blir inte ljust fast det varit det länge. Svinsena morgnar som sedan generarar svinsena nätter. En massa som skulle kunna göras, men det är lika motvilligt som det är att tänka på det jag egentligen gör, som ju inte gör någon människa glad. Till all lycka är julhelgen över i alla fall, så det finns någon som svarar då jag försöker boka resor till spelare, kommunicera med lagledning och skaffa den där sista spelaren. Bilder visar att folk jag känner finns runt hela världen. Är det vettigt att vara trött fast ingenting egentligen görs? Förutom just sådant här. Det enda som riktigt inspirerar är gammal fotboll. I natt blev det att kolla in Beckenbauers roll i Bayern München kring 1973 och 1974. Sen då jag skulle somna repeterade jag Västtysklands startelva i VM finalen 1974 och fick dem även in i rätta positioner, hur de måste ha formerat sig på papperet, trots att manmarkeringen satte in Breitner än till vänster, än till höger, än precis var som helst... Beckenbauer trippade på som en riktig prima ballerina och plockade alla bär som de övriga fällde, eller släppte igenom till honom. Undra på att 70-talet var flummigt. Backlinjen såg ju ut som havet vid norska kusten i skrivande stund...
Att vila gör en trött!
 
 
Precis då ett saligt lugn infunnit sig, med sådana där helt onyttiga funderingar undrar Fru Kickan om jag är hungrig. Nej, faktiskt inte, men jag tror det är viktigt att vi äter. Jag ser med fasa framför mig hur det vore om jag blev arbetslös, fast bara endera jobbet skulle försvinna, eller pensionär. Hu tvi vale!
 
Fru Kickan försöker sitt bästa och säger att en dokumentär om Zlatan håller på på TV. Jo, jag vet, jag såg den i går kväll...
 
Jag kan inte vara en bra person att vara gift med, eller en så bra Pappa...
Det såg fint ut på Julafton i alla fall. Även Pärla ville vara med på bilden. De stora barnen är ju i USA.
 
 
Nu ska vi äta då. jag har faktiskt bäddat om sängen, lagt igång tvättmaskin, fyllt diskmaskinen, diskat plåt, fört ut sopor , bokat biljetter åt Florin Wagner, avhandlat med Maiju om vissa funktioner samt även stämt träff med Richard och hotat en agent.... Jag borde nu börja leva som jag lär och kunna uppskatta de underbara människorna jag faktiskt lever med. Det blir nog bra det med... Jag har bara svårt med det här ledighetsvarandet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0