Jag är en dekorerad kommunalhjälte

Då var firmafesten klar då. Som det brukar gå de gånger jag får mig att delta kom jag hem klockan 5 och hade det varit sommar hade det alltså varit ljust. Nu är det inte sommar och då var det således mörkt och mina kläder skyddades av Åland Uniteds vinterjacka som tog emot kebabsåsen som droppade från, ja varifrån det nu droppade då jag gick i natten ätandes just kebab, eftersom de hade slut(!) på hamburgare...
 
Festen var väldigt lyckad och rolig, som det brukar vara då dessa underbara människor samlas. Marie och Måns vägrade ge upp planktävlingen fast domare-Madde förklarade att man kunde stiga upp från golvet och att tävlingen var slut massor med gånger. Skoldirektören och jag diskuterade vid minst två tillfällen filosofin bakom att tömma blåsan och hur den ändrats under åren samt de personliga skillnaderna vi har i vårt sätt att se, samt utföra fenomenet. Vi hade samma tempo och därför kom det sig vid flere tillfällen att vi tog upp diskussionen. Kollegan T vek könsorgan av näsdukar, kollegan C sprang och sökte efter lammkött och gamle chefen G meddelade på sms att han spelar innebandy på tisdag. Han undrade bara om det var med eller utan gips som gäller.
 
Så blev jag premierad också. Utan att jag hade haft en enda tanke på det visade det sig att jag tydligen verkat förtjänstfullt inom kommunförvaltningen i 20 år och därmed skulle få pris och blommor. Det fick jag. Nånslags medalj stack de in i min kavaj, en liten box med en mindre medalj och ett stort diplom, samt ett gäng blommor som faktiskt finns i vårt kök nu, för de kom hem utan att bli uppätna, fick jag och det hela blev nästan lite högtidligt. Som jag sade i tacktalet som inte ens Rektor Granberg kunde hindra mig att hålla är risken stor att jag finns kvar på den här arbetsplatsen i 20 år till, eftersom någon annan knappast ändå vill ha mig. Danne Sundman betraktade det hela med stora ögon och jag hoppas han förstår vad det är han leder, samt att han gillade maten förstås...
Söt gris va?
 
Sedan, i kebabkön fick jag först höra att jag är överraskande trevlig för att vara en man i min ålder och därpå var det en dam som för ett antal år sedan gått i våran skola som förundrade sig över att jag blivit så "skön" fast hon aldrig varit på mina lektioner. Jag begrep inte riktigt hur människorna fick till det, men kebabköer är, likt hamburgar- eller korvköer platser där folk öppnar sig och visar sina inre känslor.
 
Edit är hos Gurkan och vid femtiden ska Emilia och Rufus komma så man får se dem före jul. Rufus lär jag ju få se då han tar ut dansstegen, men om det går illa ser jag Emilia först nästa år efter i kväll.
 
Så är det den där fotbollen också. Jag väcktes av Maijus sms då hon tycker att de där kontrakten liksom borde vara här nu. Jag tycker det samma kan jag säga och skulle jag ha pengar, makt, kunskap samt vara annat än trevlig i kebabköer skulle jag antingen köpa andra spelare direkt, eller så åka till dem och fysiskt tvinga dem att signera papperen och skicka dem till oss.
Det var meningen att vi skulle ha de här i Eckeröhallen i vår. Nu blir det inte så. Vi får lov att avboka både dem och AIK för att få plats med Ligaspel i årskalendern. Jag hade gärna publicerat våra försäsongsmatcher redan för länge sen. Nu kan det ta en stund innan vi pusslat om alltihopa.
 
Sen undrar jag vem som ska bli damernas Landslagstränare.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0