Söndagen under helgen utan schema

Jag har verkligen testat på att fira helg utan schema nu då jag har en helg utan schema. 4 fotbollsmatcher såg jag på TV i går. Bastu hann jag bada i halvtid under Hull-Manchester United (eller Harlem Globetrotters, som kränkta Manchester United supportern i grannhuset kallar dem numera efter Mourinhos och Ibrahimovic intåg). Då den matchen var slut frågade Edit, som satt bredvid mig i soffan "vilken match kommer nu?" Då jag kollade och förevisade Real Madrid-Celta Vigo på ena kanalen och en bandad version av Everton-Stoke på den andra sade flickan direkt. Usch, den där ena matchen är ju tråkig, jag vill se den här! Då menade hon Everton-Stoke! Pappas flicka!!!
 
På kvällen överraskade Fru Kickan med att aldrig lägga sig och kan man tänka sig. Hon ville sitta uppe se på TV och prata... Det i sin tur förorsakade sådan prestationsångest att jag blev helt utmattad och måste lägga mig runt midnatt. Det är inte lätt det här.
 
Nu är det i alla fall söndag och då är det inte svårt att ana vad som gäller...
Fru Kickan fixar sig till och med före hon städar...
 
 
Då det städas hos oss, då är det en komplex tilldragelse. Städningen är en helig ritual och innebär att allt dras fram för att bilda ett ofantligt stök, för att sedan sättas undan på platser ingen vetat att funnits. Det är knappt man kan ta sig genom köket efter en kopp kaffe... Edit är förpassad till sitt rum för att städa och nu kom hon ut med hörselskydd och iförd endast trosor. Rummet kollar jag på... Onsdag kanske.. Edit ska också laga middag i dag. Emilia har lovat komma hem till dess. Jag har inte informerats om vad Edit kommer att laga, men det blir korvsoppa.
 
Eftersom vi mitt i hela söndagsstädningen även målar bord och stolar, dessa är alla utspridda med papper under sig i köket och för att det nu är som det är ska även hela gräsmattan klippas. Det är ju icke schemalagd söndag ser ni.
 
Någon kan undra om jag faktiskt inte jobbat någon skola eller Åland United under denna lediga tid... Jo, visst har jag det. Men det är mera på det organisatoriska planet. Lite spelarmöten har fixats, listor skrivits och PK-35 kollats med mera. Just nu ligger föresten PK-35 under med 1-0 mot Avaldsnes. Benfica leder 2-0 mot Newry och väldigt mycket talar för att vår sista ligamatch i år blir den 8e oktober. Då hinner jag alltså hem till Edits födelsedag. Nu blev det 3-0 till Benfica då...
 
Hirvonen ser ut att ha återtagit sin gamla plats som mittback, vilket stöter ut Nurmela till högerback och Riefner har tagit ett steg fram upp till högerytter. Allt detta troligen för att Sanna Saarinen är skadad...
Här var Sanna ännu oskadd. Håll med om att Väikkä liknar mig sedan jag bytte glasögon. I ÅU kallas PK-35s tränare lite diskret för Wannabe Virta.
 
 
Sen slås det på kristrumman gällande åländsk fotboll också då både FC Åland och JIK slåss mot relegering i sina herrserier. Jag återkommer gärna till det. För Åland Uniteds del vill jag bara poängtera att om någon vore villig att investera 100 000 € i klubben årligen i fem års tid. Då hade vi byggt upp en plattform som skulle ge åtminstone damsidan en hållbarhet på alla nivåer i 10 år framåt, minst. På herrsidan kanske det krävs en årlig summa på 300 000€... Eller vad som helst. Mitt eget bidrag till herrfotbollen ges i kväll då jag köper en mugg kaffe före IFK Mariehamn-VPS. ÅUs flickor vann i går 4-1 och önskas all lycka för dagens match. jag ska ju klippa gräs och ta ut sopor var det ju... 2-0 till Avaldsnes nu. Boka färja den 7-8/10 Linnéa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0