Det är långt, men ändå bara ett ögonblick!

Somrarna är evighetslånga! Ändå känns det onekligen som höst  nu den 4 augusti då det blåser och regnar. Simskoleläraren var in här i morse, förståeligt nog. Att häcka på stranden en enda sekund mer än man måste känns inte riktigt relevant... Edit har under hela den här heta tiden velat till simhallen... I dag blir det av, eftersom hon annars säkert sliter ner våra tapeter här hemma.
 
I går kväll och under natten började det. OS turneringen i damfotboll. Tre matcher blev det för mig. Sverige segade sig till 1-0 mot Sydafrika och blir de inte farligare i sista tredjedelen tar detta OS slut i kvartsfinalerna för dem! Brasilien, inte minst med självaste Marta som förgrundsfigur, spelade bättre än jag sett dem sedan typ 2008. Stark och väldigt god damfotboll. 3-0 var i underkant rentav mot Kina. USA behövde sedan inte alls förta sig mot Nya Zealand. Rutinmässig 2-0 med två inte helt överraskande måskyttar, Lloyd och Morgan. Frankrike-Colombia lät jag faktiskt spela helt själva i natt, men på basen av siffrorna har fransyskorna inte lämnat så mycket åt slumpen. 4-0. I övrigt lyckades vad jag förstod Kanada piska Australien 2-0 trots närmast total Australiensisk dominans och en helt onödig utvisning, tack domarn och Zimbabwe gjorde mål mot Tyskland, vilket egentligen hjälpte föga då Tyskland gjorde 6 stycken... Ja, där var väl det. I kväll börjar herrfotbollen. Den kommer dock inte att ta så mycket nattsömn av mig, då det finns många liknande ungdomsevenemang hela året att följa med om man vill. Brasilien-Sydafrika kommer under prime time TV tid i kväll så det kan väl gå då... Om inte Real Madrid-Sevilla blir intressantare. Och så är det ju förstås HJK-IFK Göteborg i Helsingfors!
Monica blev något lyckosamt Brasiliens första målskytt i går mot Kina
 
 
Fru Kickan kom i går kväll hem med, förutom Edit en hel hop med möbler och grejer, som sedan flyttades och placerades i garage, samt olika rum här inne med en fart som endast anstår Fru Kickan. En av våra gamla byråer är liksom lite malplacerad just nu, eller vänta... Nu har den flyttats igen. Ingenting då!
 
PK-35 på lördag alltså. Och nästa vecka ska det serveras mat åt lägerdeltagarna i Markusböle... Även en lagfotografering tänkte jag försöka tynga in, men det behövs att en fotograf reagerar först.
 
Vindar som vänder har vi mycket av i fotboll. I Damernas Liga 2016 valde HJKs Pasi Pihamaa sent under våren att gå över till herrfotboll och ersattes av Joonas Rantanen som huvudtränare. I midsommartider fick Nice Futis styrelse nog och avskedade hela tränarteamet, med Kari Latvanen i spetsen. Harri Heikkinens resultat har dock varit om möjligt ännu sämre. Kan det måhända ha att göra med att de två ryska spelarna, som man avskedade i samma svep, eftersom de hade skadligt inflytande på gruppen, i princip var de enda som kunde prestera något framåt, eller hålla ihop försvaret... I natt fick sedan Ilkka gå! ONS städar upp och hänvisande till ansträngd ekonomi har Ilkka Marttila avsatts som huvudtränare och även den anställde verksamhetsledaren fick gå, precis som amerikanska spelaren Kristina Guillou. Kari Koivikko tar över som huvudtränare och verksamhetsledarens uppgifter ska skötas...Trumvirvel... IDEELLT MED FRIVILLIGA KRAFTER!!! Way to go ONS!
Nu vet jag ingenting om bakgrunden och hur saker har gått till i Uleåborg Däremot önskar jag Ilkka all lycka och välgång i vad han nu framledes ska göra. Han är en sympatisk figur och i mitt tycke en kunnig fotbollsperson! Hoppas våra vägar ska korsas igen!
 
Edit meddelar att hon faktiskt inte tänker sluta se på TV mitt i Spartikelmysteriet heller. Nähä...
PK-35 hamnade ända till straffar mot TPS efter 0-0 ännu efter förlängning i cupens semifinaler under tisdagskvällen... Om någon undrade och inte visste alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0