Styrka genom fotboll

Utanför Vikingahallen krossade LIFs herrar HIKs motsvarighet med 7-1 i strålande solsken. I dag har vi haft den första riktigt vackra vårdagen med även lite värme i luften. Åtminstone Rufus verkade svettig då han dök upp för att åka hem med oss.
 
Inne i Vikingahallen utövade 19 flickor i åldrarna 5-15 år (eller någon över 13 tror jag inte där var faktiskt) fotboll enligt ett mozambiqueskt koncept. Futebol da Forca, som är till för att ge flickor självförtroende och integritet genom fotboll har fungerat på Åland i en par år. I dag joinade Edit in och även Pärla hakade på. Carin, som höll i träningarna var aningen förbluffad över antalet flickor som dök upp, så här många brukar de inte vara menade hon. Det hela förlöpte ändå väl. Jag hoppas att hela fotbollsfamiljen förstår att dra nytta av detta koncept. Det finns massor med flickor som vill spela fotboll om man liksom frågar dem, eller ger dem kvalificerad möjlighet. Klubbarna ska ut och locka in dem från just denna typs samlingar, eller som vi alltid tidigare har sagt, från skolorna. Det gäller då att ha något att erbjuda då de kommer sen...
 
Fascinerad och på samma gång lite glad att inte se en enda pojke eller man nere på planen såg jag Edit och Pärla jobba på med lite äldre och vissa mycket äldre flickor. En övning vi lite funderade på, eller vi funderade kanske mest på Carin och hurudan hon är i trafiken, var då man för grönt ljus skulle dribbla framåt, vid rött ljus skulle man stanna bollen och stå stilla och vid gult ljus... Då skulle man öka till maxfart, så man hinner före det blir rött! Var det så Carin lärde sig i bilskolan? Edit sade att det hade varit roligt och att hon gärna är med igen, så för min del kan hon med fördel vara med också här om hon vill...
Ingen boll syns på bilden tyvärr, men nog en del av de flickor i olika storlek som spelade. Edit och Pärla längst till vänster i bilden.
 
På fredag ska jag och kanske även Pille träffa Hanna, som är projektledare för Futebol da Forca på Åland. Finns det någonting alls som säger varför Åland United inte ska ha direkt samarbete och kunde köra gemensamma läger med den här organisationen? Vi vill ju precis samma sak i grunden! Kom med synpunkter om ni inte vill att vi samkör!
 
Förresten, två lite intresserade att styra upp för en supporterresa till HJK matchen har anmält sig. Jag hjälper sedan att marknadsföra och informera då ett koncept har sytts ihop. Hej va det går!
 
Nu då vi håller på. Finns det någon som har en cykel att avvara? En cykellös spelare skulle gärna vara med cykel så här över sommaren, från och med nu... Hör av er gott folk! Har märkt att folk nog är gott egentligen...
 
Finlands U19 landslag blev sedan 3e i sin grupp och inget EM slutspel i sommar att se fram emot, eller att rådda till Ligans matchprogram. Vi hade länge 1-0 mot gruppsegraren Holland, men en straff i sista minuten fastställde sedan slutresultatet 1-1. Tjeckien tvåa i gruppen och Vitryssland fyra...
HJKs Kaisa Collin blev den sista målskytten någonsin för Finlands flicklandslag för spelare födda 1997. Ungdomsåren är nu slut för 97orna. A-landslaget nästa etapp inom den offentliga sektorn.
 
Cupen har även rullat vidare utan vår medverkan. TiPS som slog ut oss fick en knapp 0-1 seger mot division 1 klubben Kuusysi i Lahtis. Undrar om TiPS utan Nuutinen alls är jämförbart med TiPS med Nuutinen... Även Honka hade fått slita i Tammerfors. Division 2 laget TPV hade enligt rapporter parkerat bussen och efter mycken möda fick man till slut en svettig seger med siffrorna 0-3 att leva vidare i tävlingen på där i Hagalund.
 
Tottenham lär ska spela en viktig match i dag. Hoppas kolla resultatet sen. Dagens kvällsjobb blir som sagt Pallokissat-HJK. Edit har varit ute och grävt efter maskar och larver. Fru Kickan placerade henne i duschen. Rufus har gjort sina läxor, eller sin läxa. Han går i nånslags pallerskola som inte ger läxor verkar det som. Vi får diskutera detta i morgon i soffan!
 
Jag har dammsugit och även lagat mat. Taktiskt erbjöd jag mig att laga en rätt som Fru Kickan inte gillar, eller hon gillar den men inte när jag lagar den. Därmed, för att slippa det bad hon mig laga ungskorv, som hon faktiskt äter då jag tillreder... Precis det jag ville, men säg inget så jag kan göra finten en gång till vid tillfälle! Oj, nu kommer hon här. Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0