Det kommer flera

Eftersom min hustru, som för övrigt har väldigt ont i dag, efter 3 och en halv timme hos tandläkaren men ändå kapabel att träna 2 timmar volleyboll, föredrar att jag är ute och går framom hemma och pratar gick min promenad i kväll hela vägen till WHAs konstgräs där jag fann Steve, Kåke och Johan Sundman. De hade förstås ett lag också som tränade, men just i och med att jag fann dem blev promenaden ännu längre och jag kom hem först rätt sent. Därmed har det tagit ända tills nu att få det behövliga gjort så jag kan rafsa ner några rader.
 
Jag hörde att Vesku från Sibbo har funderingar om huruvida jag planerar texterna eller skriver vad fingertopparna erbjuder. Den hemska sanningen är nog den att jag väldigt sällan planerar muntliga eller skriftliga framträdanden annat än till sin struktur. Då jag var sommarpratare i radion, var det nu månne 2011 kanske, höjde de på ögonbrynen då jag anlände med ett rutigt papper med sju punkter på. Det var rubrikerna för hur jag planerat ämnena mellan de olika sångerna som skulle spelas. Nå.. Om det var bra eller inte får andra bedöma. Jag har inte ombetts vara sommarpratare efter det i alla fall. Då jag skriver är det ofta lika. Jag behöver ett ämne. Ofta väljer jag två bilder och så ser jag vad det blir. Ofta har jag ingenting alls att säga och så gör jag det med en hel massa ord.. Okej?
Här utbytes ord. Jag råkade anlända till Sparhallen precis då Lillemor hängde en skylt på Sue-Ellen. Här kan ni alla kolla hela året när Åland United har sin nästa hemmamatch. Personen på bilden som varken är Sue-Ellen eller jag är Dick Sirén, som mer eller mindre lovade att Sparhallen blir dräktsponsor nästa år, eller var det så han sa?
 
Medan jag förlustade mig i Sparhallen och även på andra ställen där matchreklam hängdes upp väntade Emilia hemma med Edit på den middag jag lovat laga. Nu ser jag inte Emilia igen före hon kommit tillbaka från Frankrike om lite mer än en vecka. Bon Voyage, eller hur man nu skriver sådant...
 
På tal om matchaffischer så har "Världens bästa vaktchef" som han numera kallas, eller Leonard Lindberg meddelat att han och hans gäng tar hand om affischeringen av Åland nu under ligasäsongen. Very Well... Lillemor skulle ta Sue Ellen sa hon och jag kan ju lite sufflera om det behövs. Men tack Lelle.
 
På tal om det. Jag behöver ännu speaker till Pallokissat matchen. Vem tar det? Pausunderhållare har jag och även assisterande pausunderhållningsansvarig. Nu måste jag bara komma på nåt program också. Hur svårt kan det vara?!
 
Det var torsdag i dag, så Edits lag tränade. Gruppen lever som de alltid gör med barn i den åldern. Endel kommer och endel går. Många nya flickor kommer till just nu på våren. Jag har som sagt lyckats hålla mig som Pappa enbart i detta lag. I dag levererade jag Åland United säsongskort, dumt vore det ju om jag inte gjorde det. Dum vore jag också om jag inte erkände att jag hoppas få se någon eller några ur den här gruppen spela ligafotboll på WHA om si så där 12-14 år. Kanske Lelle hänger matchaffischer då ännu...
Den här flickan heter Elvira och hon var i dag på sin andra träning. Bakom henne i vit tröja ser vi Edit spurta... Edits lag vann förresten 4-0 på slutet, ett faktum hon aldrig missar att framhålla. Pappa hennes såg också att hon gjorde två mål, ett med vänstern och ett med högern. Det hade hon dock glömt efteråt. Är det så att vi faktiskt har en liten lagspelare här? Vem hade trott det? Pärla spelade på samma lag som Edit och var även hon lycklig. Jag undrar dock om det sydamerikanska sättet hon drar upp sina strumpor på är ett tecken på en generationsklyfta mellan papporna, eller att hon bara vill ha strumporna så... Något att prata om runt...julbordet kanske....
 
Giovanni rapporterar att träningen gått bra och att Craig är sjuk. Vet inte om dessa korrelerar, men jag antar att det ska finnas ett "trots att" där någonstans. Jag antar att Craig mest är nervös för sin duett med Ann-Sofie som han ska köra i radion i morgon, på svenska.
 
Trots att man aldrig ska säga aldrig ser det rätt sannolikt ut att Finlands -97or inte blir en U19 klass som går till EM slutspel. 1-2 i dag mot Tjeckien och Holland kvar på söndag. "Flickorna grät och vi bytte taktik flere gånger" skrivs det på FBFs hemsida. Varför månne de grät?
 
Hälinen skadad och Janni Laakso in i stället. Fortfarande ingen Koivisto... Har vi en landslagsvägrarsituation? Hoppas inte det! Jag vill att vi ska gå till EM ser ni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0