Day D

Härom dagen, då jag lite förde andra världskriget framåt, genom tillbakablickande frågor med mina nior fick jag ett tvärsäkert svar på vad dagen då De Allierade landsteg i Normandie 1944 kallades innan de landsteg, och förvisso även därefter för nördar som... de flesta väl är på denna punkt. "Day D" svarade den unge mannen tvärsäkert och med ett lyckligt leende. Det var ju ett bra svar, men som all situationskomik var det just så fel att det blev roligt. Lite som då jag i högstadiet högt och ljudligt svarade "klitoris" då biologiläraren Tom "Ugglan" Ahlström frågade efter ett finare namn på äggstockar. Jag begrep att svaret var fel på basen av hans och mina ständigt stöttande klasskamraters extrema skrattanfall... I dag är det i alla fall Dagen D! Så på svenska blir det ju helt korrekt!!!
 
Jag har nån gång redogjort för hur matchdagarna då vi spelar hemma sniglar sig fram. Redan har detaljer kring pausunderhållning, spelartransporter och lite utlovade säsongkort som tydligen inte levererats ordnats upp. Pärla och Edit försågs med frukost, alla enligt egen smak och Pärla utan tallrik fast hon högljutt krävde sådan. Jag anser att en bricka är en tallrik, Pärla höll inte med. Visdomstandslösa Fru Kickan har nu även börjat figurera här omkring oss och nu bråkar de med Edit vilka strumpbyxor som är lämpliga att ha på då man går ut och plantera. Vad månne de ska plantera? Emilia rapporterade i natt att hon var hemma och att hon kommer hit före jag åker till Eckerö. Hon vet dock inte när jag åker till Eckerö, så det blir riktigt spännande alltihop.
Här är några av dem som ska göra ett hårt och smutsigt jobb som gladiatorer på underhållningsscenen i Eckeröhallen i kväll.
 
Endel olyckskorpar kraxar fortfarande på om var vi borde spela och att vi förlorar 100 tals åskådare på att spela i Eckerö. Samma diskussioner har förts så många gånger tidigare då andra olyckskorpar har kraxat om hur mycket trivsel för åskådarna vi förlorar genom att inte spela i Eckeröhallen. Nästa år bryr jag mig inte om vad som sägs tror jag. Vi försöker med WHA direkt och tvingar sedan fram en reservplan någonstans... Eller vänta nu, det går ju inte att göra har man sagt... Tål att planeras alltså. Borde jag göra som KHS elevråd och tillsätta en grupp som sedan aldrig hör av sig... Ett bra sätt att simulera upptagen vore det i alla fall.
 
LIF spelade redan på förmiddagen i Jomala. JIK herrar spelar borta, FC Åland spelar träningsmatch samtidigt som vi har vår ligamatch. Just då spelar även IFKs F01-02 seriematch mot Ilves i Mariehamn. Hur man än gör krockar det och dessutom vill jag framhålla att de platser, förutom WHA gräs då, som vi kunde ha spelat matchen i dag på är just de planerna där FC Åland och IFKs flickor spelar.. Det är inte så att planer blir öde för att vi inte spelar där.
 
Sen finns det en annan vinkling också på Denna Dagen D. I dag är det stora Nottinghamshirederbyt i League 2 mellan Mansfield Town och Notts County. Mitt Notts County, som just nu ligger på 17e plats i ligan har igen haft en turbulent säsong.2 managerbyten har man hunnit med och nu ska även klubben säljas till vad det nu blir för opportunister denna gång. Fansen på de grupper jag följer med är dock väldigt förväntansfyllda inför eftermiddagens stora match mot Mansfield på One Call Stadium (anar jag sponsornamn här?).
En stor match för Notts County- samt Mansfield Town fans är detta! Rapporter säger att planen är vattenfylld så få se om det går att spela i dag...
 
Ett litet dilemma gällande Edits godisintag har utbrutit. Hon klädde på sig för att gå ut och hade blivit lovad godis om hon klär på sig snabbt. Nu vill hon gå ut, men bli inne för att äta godis. Fru Kickan, som jag tror förorsakade denna ologik hävdar att hon har fantomverk i tanden och vägrar befatta sig.. Nu gick de ut båda två. Jag tror på riktigt att detta är så som folk har det då hemmamatcherna spelas så sent som 18.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0