Blev att agera måltavla i jeans

Som jag egentligen gissade föll det på sin egen orimlighet att jag skulle ha hunnit klä om och se ut som om jag vore tränare eller nåt på träningen i dag. Fru Kickan hade dragit ut en, eller var det flera, visdomständer och märkte förstås precis just då att det inte fanns behövliga medikamenter hemma. Därmed fick jag ränna iväg från skolan, då jag fått det mesta på plats och ställa till med oreda på apoteket. Alltså jag blir både högljudd, onödig och dessutom väldigt frustrerad i apotek, precis som i klädbutiker så jag faktiskt tycker det finns alldeles för mycket olika preparat som ingen vettig människa, enligt min definition av vettig människa, har en chans att veta vad är eftersom de alla har så omöjliga namn... Nåväl jag fick tag på det vi skulle ha och störtade hem till Fru Kickan med dem.
 
Framme i Eckerö prioriterade jag faktiskt att delta i lagets matchpresentation där Giovanni presenterade Pallokissat för laget. Igen vill jag påpeka att jag tycker videoklippen han visar och monterar med hjälp av grafik är både bra, relevanta och dessutom klara och tydliga. Ännu bättre blir det med hans kommentarer som inte heller lämnar mycket till slumpen: "If the defence line looks like this tomorrow I will be like Saatanaperkelevittu." Kan det missförstås? Tror ej det!
 
I övrigt vill jag, med risk för att få ångra det i morgon, men på samma gång övertygat chansande att jag inte behöver det, framhålla att laget verkade vid väldigt gott mod. Cynthia och Raissa övade på måldanser, Craig och Giovanni sprang i kapp för att få slå hörnor, Raissa attackerade Richard med boll helt omotiverat och mitt i en övning, Ella övade svenska och jag... Jag fick agera måltavla för försvararnas rensningar under defensiva hörnor, i mina jeans. Lycka var det ändå!
Den här bilden har ingenting med dagens träning, eller händelser i dag att göra annat än att den visar en sinnesstämning som kan beskriva 9orna nu på våren och även det jag kände av Åland United... Liksom, hur har vi hamnat här och varför?
 
Väskor bars, bollar pumpades, grejer fixades och vips hann jag alltså ut på planen i 45 minuter, dock som sagt klädd i jeans... Det var den bästa stunden under veckans fotbollsarbete. Det kändes värt. I morgon ska vi köra på och fast jag har en massa detaljer om publik, lotterier, säsongkort, programblad och allt sådant snurrande i skallen gjorde den där lilla 45 minutern i dag att jag faktiskt nu igen minns vad detta är. Det kommer att spelas fotboll oavsett om någon är där och tittar eller ej! Förstå mig inte fel! Vi vill att ni kommer jättemycket! Matchen spelas dock och det är ändå huvudsaken!
 
9orna börjar bli med vårkänslor ja... Det är för denna lilla tid under våren man orkar ta sig genom de där två och ett halvt år före som klassföreståndare. Nu börjar eleverna bli både roliga och sjukt avslappnade på rätt sätt. I morse då jag kom in i klassen stod det "GOOD MORNING Sir" med jättebokstäver på tavlan. Inte mycket, men jag vet hur skoj de har då de gör sådana där småsaker. Alla nior har någonslags slutkläm med klassen som de tänker göra under våren. Några åker till Sverige vet jag. Min klass, de vill tälta på en ö och sedan spela paintball då de vaknar. Behöver jag säga att jag gillar mitt tokiga gäng?!
 
Hemma lagade jag mig en utsökt middag bestående av Jalostajas mikropizza, lite sallad från i förrgår och en gammal rödbetssallad samt sköljde ner det med lite inhemsk mellanöl från de numera erövrade områdena i de sydöstra delarna av vårt land. Fru Kickan, som mirakulöst tillfrisknat efter eftermiddagssvackan efter tandläkaren, Gurkan och Pärla som alla var här då jag kom har nu sprungit över gatan för att se på bilder. Dessa löpningar brukar innebära att bilderna inte tar slut före om många timmar. Edit ville vara hemma för hon skulle se färdigt Rapunzel som kom på TV
Detta är Rapunzel, så ni vet
 
Nu tog filmen slut och Edit sprang över hon också. Här sitter jag då som vilken onsdagskväll som helst. Alldeles för trött för att röra mig över gatan, men ändå alldeles.... Ja alldeles vad då?
 
Emilia verkar ha kommit till Sverige för alla andra än jag har pratat med henne. I morgon ska hon hämtas från Hattfesten... Snart är det måndag igen. Kom nu gott folk och stöd oss i Eckeröhallen i morgon! Kom igen! Det kan ni väl?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0