Att vara god är väl inte att vara exkluderande

Som säkert många av er vet har dagens debattklimat och livet i stort den senaste tiden polariserats i goda och onda åsikter. Det är lite som under medeltiden då det fanns rättrogna och kättare. Oavsett vad saken gäller, är det religiös diskussion, är det fråga om etnisk mångfald, är det fråga om ekonomiska system eller genusfrågor så finns det poler att luta sig emot. De som tycker som man själv, de har rätt och de andra har fel. Nåja, inget konstigt med det så klart, det är väl just det som opinionsbildning är. Det roande, eller oroande i sammanhanget ur min synvinkel är att många precis som mina skolelever i dag som skulle presentera egna religiösa rörelser pratar sig själv i påsen. Människor som ska slå ett slag för mångfald och acceptans accepterar inte folk som uttrycker avvikande åsikt. Acceptans är väl att gå med på att alla inte tycker som man själv? I mitt tycke gör man väl bästa jobbet då om man öppet diskuterar med dem man tycker har fel, så man antingen kan argumentera ut dem så allmänheten ser hur fel de har, eller i allra bästa fall "vinna över dem" på sin sida.
 
I dag var jag med om en incident på en facebooksida som samlar folk under rubriken "Åland mot rasism". Jag är mot rasism och jag bor på Åland, så jag tycker jag kan höra dit. Där framfördes åsikter om att man inte ska låta vem som helst komma med i gruppen, eftersom man inte vill ha "rassar" där. Jag måste nu i all konstruktiv anda meddela att jag inte kan stå bakom en sådan policy i ett sådant ärende. Ska man vara mot rasism, det vill säga för öppenhet om jag inte har fel, då ska man väl inte vägra folk tillträde på basen av vad man tror att de kommer att säga och göra? Det är annat om någon sedan endast nyttjar sitt tillträde för sabotage, men att stänga ute oliktänkare från samhällsdiskussioner är ju enbart sekteristiskt. Det blir att sitta med troende och prata med andra troende om sin gemensamma tro. Hur påverkar man samhället då? Nå, i varje fall fick jag en person att gå ur gruppen då han inte ville utstå provokation på en sida mot rasism... Lite som då jag försökte diskutera på en feministsida och fick en arg dam att gå ur den gruppen för att hon tyckte att det jag stod för inte var tillräckligt radikalt. Lite Dronten Edward ni minns.... Folk bara blir ledsna, fast jag inte menar illa alls.
Precis som i höstas symboliserar den här bilden från Wembley ännu också den värld jag vill leva i och stå upp för.
 
Dagen i övrigt har varit förvirrande. Under första lektionen redogjorde 8F om en världsåskådning som eftersträvar det ursprungliga kaoset, alltså det som fanns före ordningen. Tidsuppfattning är något man tar avstånd från och enbart Kaosets, eller slumpens koordinator som heter 88 styr. Det blev sedan nästan ännu snurrigare då 8G tog över. Först täcktes fönster och dörrar med filtar fyllda med katthår... "Kossrörelsen" iförda svarta kläder och med stearinljus och tändare deklamerade sin tilltro till Urkon. I själva verket var även Urkon skapad av en man som ville avla avkommor med djur, förklarade de allvarligt. "Syndare, akta dig för slaktaren" rabblade de unisont, innan följande rörelse som hette "Ankfolkrörelsen" tog över. De ville genom en film bevisa att den store Skaparankan tog emot dem som blivit nedkastade från en byggnad... Trots mina frågor lyckades vi inte helt reda ut det existentiella i deras helhetstro. "Kaffebröderna" avslutade det hela med en rit, då en ny kaffebroder upptogs i gemenskapen under ledning av översteprästen "Mocca Master" och en kommentator som kunde leda vilken Oscarsgala som helst... Undra på att jag var förvirrad då 7B dök upp och jag höll fel lektion för dem, vilket de artigt påpekade 15 minuter in. Tur att jag är erfaren, för vi kunde fixa till det så det blev en verklig 10 poängare istället för en trasslig femma, som det kunde ha blivit om jag till exempel hade börjat gråta hysteriskt, vilket jag egentligen ville.
 
Jag fick senare ta del av Craigs och Ann-Sofies radioreklam. Får vi inte 456 åskådare till Eckeröhallen med den, då får vi det kanske med hjälp av Viking Line buss. Jag hoppas kunna presentera ett lockande upplägg för stadsbaserade Åland Unitedsupportrar inom de närmaste timmarna eller dagarna!
 
En speaker till nästa lördag fattas oss ännu. Vi fick en förfrågan av ett verkligt proffs.
En av dessa tu erbjöd sig att fungera som matchspeaker, men drog sig sedan ur när han fick veta tiden. Skulle gärna, kan inte blev det... Synd! Nu behöver vi alltså någon som kan!
 
I dag börjar veckan som Rufus ska bo hos hos oss, förutom att han varje dag ska hem till kattungarna för att förse dem och deras äldre släktingar med mat. Första pusslet blir att få oss sammanstrålade. Jag tror i skrivande stund att detta sker på Vikingahallen vid 18 tiden då vår träning och likaså hans tränande slutar... Middag sen och kanske rentav lite family time... Vad det nu sen innebär med den här familjen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0