Vårt vackra spel. Vad händer med vårt vackra spel?!

Pelé lanserade, eller kanske mera förstärkte uttrycket "Det vackra spelet" genom sin bok "My Life and the Beautiful game". Jag tänker inte vara långrandig nu, bara besviken, som Craigs mor brukade vara "Not angry, just dissapointed!"
 
Visst har vi vetat att FIFA är överkorrumperat och att Blatter är en skitstövel. Visst mins vi Herr-VM i Brasilien och Confederations´Cup året innan. Politiker och Blatter själv är inte högt i ropet bland folket på planen och läktaren. Eller, man ropar högt jo, men inget vackert!
 
FIFA ska i morgon välja ordförande för nästa mandatperiod. Ännu för en liten tid sedan fanns där fyra kandidater: Blatter själv, Prins Ali bin Al-Hussein av Jordanien, Holländaren Michael van Praag och Portugisen Luis Figo, ni vet han som gick från Barca till ´Real Madrid och fick ett grishuvud kastat framför fötterna då han skulle slå en hörna i ett El Clasico. Figo är även gift med en svenska UNICEF ambassadör och allmänt en hedersknyffel som ju även bevisligen kan spela fotboll.
 
Just innan valet har dock både van Praag och Figo dragit sig ur, bägge väldigt bittra av någon orsak. Nu, i går slog Schweiziska polisen till och har arresterat 7 höga FIFA funktionärer misstänkta för korruption och pengatvätt till värden uppgående till hundratals miljoner. I dag steg Vladimir Putin in i handlingen och meddelar att Ryssland stöder Blatter och är väldigt förbittrade på USA som har engagerat FBI i utredningarna. Det här är en stor fars med stormaktspolitik indragen. Det här är så långt borta från Pelés, Bobby Moores, Mitt, Mimmi Holmbergs och Pia Sundhages vackra spel, samt alla de miljarder andra som inte nämndes.
Han här är för gammal och för korrupt för att sköta ett av de mäktigaste ämbetena i världen
 
I går lärde vi oss också att det inte heter Fotbolls VM 2015, utan FIFA dam VM 2015. Det är viktigt tycker jag! På samma sätt som att bygga enorma arenor i djungeln och i öknen!
Hon här längtar efter VM, som börjar om lite mindre än två veckor... Eller lite mer än en vecka. Det ni!!!
 
Min klass har ordnat med träff i Leklandet och jag har lovat medverka med två av mina egna döttrar som eskort. Wish me luck!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0