Jag har varit bra

Hittills i dag har jag varit bra!!!
För att hitta en bild att illustrera texten googlade jag på mig själv och fick av någon orsak upp denna:
Outgrundliga äro vägarna...
 
Jag har dock fått undan oerhört mycket i skolarbetsväg. Det allra mesta är faktiskt gjort utom det som måste göras nästa vecka! Rekordtidigt! Det goda med att ha vitsord inskrivna i tid är att man också kan ändra dem! Som jag säger åt klasserna jag jobbar med: "Ni har alla, varenda en, en chans att förstöra allt under dessa sista lektioner!". Nu finns det i alla fall nåt i systemet om jag skulle råka dö eller nånting.
 
Fick dessutom bekräftelse på att jag kommer att ha tillräckligt med jobb från hösten här i skolan för att bara gå ner cirka 200 Euro/mån i lön. Jag hade trott att det skulle bli mer, men nu verkar det lösa sig. Det kan ju hända att man inte vanligen tycker att en sänkning på 200 Euro i månaden är något att hurra för, men så här funkar det inom lärarskrået. Lite som då Manchester United skulle löneförhandla i slutet av 1960-talet och man skickade in Denis Law till Sir Matt Busby. Spelarna hade uppmanat Law att inte ge sig utan att en klar förändring i lönerna för samtliga spelare hade uppnåtts. Law lyckades! Han såg sig som en vinnare då samtliga i laget fick en sänkning av lönen med bara 50 pund i veckan, jämfört med de 200 Busby hade inlett diskussionen med. Enligt George Best, som beskriver detta i en av sina böcker var det sista gången man valde Denis Law att representera spelarna i dylika sammanhang.
 
För min del är en sänkning med 200 Euro i månaden en klar försämring av hur det är nu, men dock så mycket bättre än den sänkningen med 500 Euro jag varit rädd för!
 
Under dagen har jag även lyckats starta upp ett kapitel och ge läxa åt en klass det visar sig att jag ser nästa gång i januari. Hoppas de kan läxan då i alla fall! Dessutom har jag fört en diskussion med en ung dam som hävdar att alla människor är lika värda, utom vikarier i finska. Hon är salig i sin tro. Jag fick i alla fall fram att min tro är att hennes tro på denna punkt vilar på felaktig grund.
 
Allt är liksom lite wild and crazy då fredagen är ledig och ingen match står bakom hörnet under helgen. Alltså ledig betyder, inga fotbollsträningar... Hoppas hela laget njuter av ledigheten och grillar korv eller nåt. Det ska för övrigt min son göra. Han går mot en sommar mellan åk 7 och åk 8 och jag antar att det är just sådant man gör då, när man råkar ha kompisar!

Dotter Emilia har fått sommarlov och kommer att förgylla kvällen där hemma.
 
Inte mycket vettigt här att säga, men jag hoppas Jeglertz och Williams får fason på landslaget i kväll! Sen får de komma hem och jobba vidare. Kvalet startar i september!!!
 
FIFA valet står och stampar... Nu hotar England bojkotta herr-VM om Blatter blir vald. Det vore ju... Precis som förr i världen det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0