I´m your Mama

I morse möttes jag av ett förvirrande budskap på min tavla i klassrummet. "Mama was here. Puss!" stod det på en handskriven lapp fastsatt med magnet.
 
Eftersom jag inte riktigt visste vem Mama var, uppstod som sagt förbryllelse och ett litet smärre kaos. Så mycket förstod jag att det inte var min egen Mamma, eftersom hon vad jag vet satt på färjan mellan Sverige och Åbo i natt. Ett ögonblick tänkte jag att hon stigit av i Långnäs vid 3.20 och tagit sig till min skola och hängt upp lappen. Sedan begrep jag att så ej var fallet.
 
Varken mina kolleger eller mina elever hade nån aning om vem Mama är. Inte ens då jag sade att man inte behöver pussas, om man nu inte bestämt vill så klart, trädde någon fram. Historien liknar onekligen "Kärstin" som ringde mig halv fyra på natten ungefär år 2004 för att höra om hon kunde få vara med i Pohjola Cup. Eftersom jag vet att någon dåtida Pohjola Cup spelare, som kanske till äventyrs råkar läsa detta, vet vem Kärstin är vill jag säga att det nu, 11 år senare är helt okej att höra av sig och bekänna. En rolig historia är vad det är.
 
Så här föreställde jag mig "Mama"
Nu visade det sig att Facebook har makt och informationsspridningen är enorm. Mama trädde fram. Dock, lite kanske till min besvikelse, visade det sig inte vara min "Mama" utan en mamma till en elev i min klass, som haft ärende i skolan i går eftermiddags. Nåja, puss på dig bara! Lite spännande och roligt var det ju.
 
I dag är det vitsordskonferens för allmänna vitsord i skolan. Det är ett möte jag inte kan slinka iväg ifrån, så dagens eftermiddagsträning måste gå av stapeln utan mig. Vi hade ett förslag på att jag skulle leda uppvärmningen via skype, men Gary har ej ännu bekräftat helt.
 
I kväll är det dansgala och Emilia ska visa vad hon går för. Edit kommer att vara min eskort och efter den alltid trevliga tillställningen är det dags att komma hem och heja på Pertti Kurikan Nimipäivät i den rafflande semifinalen!
 
HJK då? Jo, det blev fixat och vi har diskuterat och fått till ett skelett för planeringen av veckan inför matchen och den föregående matchplanen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0