Vilken dag va! Hittills alltså

Klockan är runt halv elva och dagen börjar vara i pulkan, som man säger på vårt andra inhemska språk. Vilken dag! Först då, som tidigare nämnts träningar och möhippeorganiserande. Möhipporna har senast rapporteras röra sig mot Sverige. Inga rapporter om att de skulle vara på väg tillbaka har kommit in, men själklart hoppas jag ha Kickan och Gurkan här (Jo, Gurkan ska sova hos oss är det sagt!) i morgon. De minns ju så klart att jag åker mellan 8 och 9 på morgonen för att ha allt klart för Kick off klockan 11.
 
Vi var mycket riktigt i simhallen med Edit och sedan kom vi hem och åt makaroner med stekt korv. Allt helt enligt planeringen. Vi var även till Vikingavallen och såg Jickens herrar besegra TPK med 1-0 efter ett långskott i krysset av Mikael Signell. Craig var mycket riktigt i mål och behållningen blev, förutom den räddningen han gjorde de klara direktiven. "Play the ball over Kevin into the fucking corner flag! We don´t have to go into the box when we are 1-0 up!" Riktig fotboll alltså... Jag blev riktigt medryckt i division 3 tempot och många minnen kom till ytan om hur det där med fotboll egentligen var. Jag har blivit uppmanad att skriva en fortsättning på min spelarkarriärtext som slutade efter IFK Mariehamn. Den kommer i morgon om allt går som jag hoppas. För Edits del summerades matchen med "Jag träffade en flicka som var åtta år gammal och hon visste inte alls hur många tänder hon har tappat".
 
Sen hem och se på Finland-Ungern eller Bolibompa, helt hur man valde. Jag borde ha sett på Bolibompa vet jag. Nu är Mixu klar som Landslagstränare. Det måste han vara. Inte hans fel att Ungern får en kanonträff i 83e miuten eller vad det var, men vi förlorade igen på hemmaplan. Det håller tyvärr inte. Mixu, du var en strålande forward och många goda stunder gav du oss. Gå nu med stil och låt ingen sparka dig, för det kommer de att göra annars!
 
Sen VM. Colombia piskade Frankrike. Först 1-0 av ingen annan än Lady Andrade. Minns ni då hon spelade mot oss i Åland United för en par säsonger sedan.
Jussi Eskola får ursäkta, men jag hittade ingen annan bild på henne i PK-35 dräkt. I dag alltså målskytt mot Frankrike i VM
 
Frankrike satsade allt framåt hela andra halvlek, men fick sedan på övertid ett annat mål bakom sig då de ofattbart tappert kämpande Colombianskorna kontrade in 2-0. Helt fantastiskt och VM visar sig vara ett VM ifall någon ännu inte trodde det.
 
Rapporter om att IFKs damer vunnit 9-0 kom just in och så förbereder vi oss för Alandia Cup. Förutom de andra åländska lagen, bland annat IFK Mariehamns flickor har Åland United igen, för andra året i rad ett eget F04 lag med i turneringen. Första matchen blir klockan 16.20 på Ytternäs 2 mot EIF.
Så här såg laget ut i fjol! Lycka till Åland United 04, modell 2015!
 
Jösses. Nu blir det ännu England-Mexico då innan vi domnar, somnar whatever inför ÅU-TPS och möhippornas återkomst. Jag vet att Kickan lever för hon har gillat en grej på facebook medan jag skrev...
 
Edit sover och jag hoppas hon har haft en lika fin dag som jag, förutom den stora depressionen med vårt herrlandslag då. Skulle gärna säga att vi kommer igen. Svaret blir då bara "Okej, vart då?" Stackars stackars Finland. Tro, hopp och kärlek... Jo jo. Kirves viina ja sauna......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0