Svälta räv, rasbiologi och fotbollsträningar

Min yngsta dotter visade oanad taktisk kunskap under förmiddagens träningspass tillsammans med Old Papa på mellangården, som vi kallar gräsmattan mellan hus-Gurka och vårt hus. Jag gick lätt upp i en 5-0 ledning, fast jag talade i telefon med en ivrig journalist medan vi spelade. En gång i tiden har jag, under Steve Beeks tid faktiskt spelat vänsterback under Åland Uniteds träningar just pratande i telefon. Steve tyckte inte faktum att dåvarande ordföranden ringde och pratade med mig skulle störa träningen, så jag spelade på med luren mot örat. Passningsprocenten var inte helt 100 den gången. Nu, då jag mötte Edit gick jag dock upp i en 5-0 ledning.
 
I denna rätt trygga matchsituation tog jag mig för att göra ett toalettbesök. Vad hade den illsluga 5 åringen gjort då jag kom tillbaka? Jo, hon meddelade kallt att hon ledde 6-5, eftersom hon gjort 6 mål medan jag var borta! Jag måste medge att jag var imponerad. Nu, senare har hon dominerat i Svälta Räv, som hon påstår heter "Strid" och indianpoker. I vilket skede ska man sluta låta dem vinna? Jo, då man märker att man förlorar i alla fall... Skitspel!
 
Sen har vi fått post också. Brevet, som diskuterats över hela Åland, där man uppmanar folk att kräva folkomröstning inom kommunen med förhoppning om att opinionen ska vara mot ökad flyktingmottagning, hade nått även vår postlåda. Jag trodde ju att bilderna man sett i tidningar var lite felaktiga, men papperet visade sig helt på riktigt vara skrivet med röd text och såg ut som om skrivmaskinsbandet skulle spricka vilken minut som helst. Vill man ge en saklig bild av sin sak med denna broschyr missar man målet totalt enligt min mening. Vi uppmanas fundera på om det vore bättre att ta hit ukrainare istället, eftersom dessa till en del är ljushåriga och blåögda, samt härstammar från Vikingar och är en urstam för finnar. Jag tror ju gott om människan och är övertygad om att dessa människor som skriver och även stöder denna politik har bevekelsegrunder de själva tror på. Tyvärr (eller kanske inte tyvärr då man tänker efter)  blir det för mig lika förvirrat som Mein Kampf, som jag faktiskt försökt läsa bara för att... Värre såpa får man söka efter. Till och med den här bloggen är klarare och redigare, tycker jag!

Så här definierades människoraser år 1899
 
Vi måste minnas att man i Sverige år 1921 bildade världens första "institut för rasbiologi" för att, enligt Sveriges riksdags ord "skydda landet mot inre fiender; defekta, asociala, abnorma och brottsliga människor". Jag säger så här: Alla dessa karakteristika finns hos alla människor varifrån de än kommer. Bör jag tillägga att jag inte kommer att skriva under broschyren?!
 
Invalidhustrun har återkommit hem och förefaller helt slutkörd av att träffa sina kolleger. Hon har somnat! Bra om hon sover gott en stund så jag kan väcka henne då det är dags för mig att åka till våra multikulturella fotbollsträningar i Bengtsböle.
Här står engelsmannen Gary, Nylänningen jag och savolaxiskan Ella. Alla skriver vi bostadsort Mariehamn, representerar Åland United och betalar skatt till Åland, Finland och EU.
 
Till slut vill jag meddela att våra husflugor Klara och Göran igen har vaknat. I år har de två barn också. Arvid och Per-Klas.

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

Du får övergå med till mera avancerade spel för att ha en chans. Memory är inget att rekommendera, men monopol med finess kanske...

Svar: Jo, och möjlighet att överleva flere timmar på skuld... Been there done that. Som du vet!
enligtvirta.blogg.se

2015-06-11 @ 08:37:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0