Skräppor, Glad Johanni samt dagens predikotext

Såja. Som man brukar säga i mina gamla hemtrakter och numera även i de nya (om nu snart 20 år är så nytt) eftersom jag ju säger så här: Skräppor och Glad Johanni! I morgon firar vi alltså Johannes Döparens dag. Skulle man vilja kunde man alltså fira dagen genom att servera huvuden på fat! Kanske de där skräpporna är ett mellanting som någon gång fungerat som huvuden, såsom midsommarmiddag kanske...
 
Dock följer vi numera den vattentradition nämnde Johannes står för enligt Nya Testamentet.
Så att:
Glad Johannes Döparens afton
 
Eftersom jag i går kväll märkte att jag faktiskt är ledig gick jag och lade mig redan klockan 23. Det fanns ingenting som höll mig uppe liksom, förutom Gurkan som lade Pärla och Edit som inte lät sig läggas av Fru-Kickan som mest konfererade med någon om något viktigt via sin telefon. Jag gick och lade mig, Edit sägs ha ätit en äggsmörgås, för mitt i allt blev det lugnt och harmoniskt i vårt hus och jag... Jag sooov!
 
I går kväll slog media- och djungeltelegrafen på stort. Två flickor från Pargas, som gör mycket väl ifrån sig i PIFs division 3 lag är på väg att börja skolan här på Åland till hösten. Både via telefon och internet har jag personligen, samt via olika länkar informerats om detta. Tydligen har budskapet även nått Huvudtränaren i Prag helt personligen. Undrar om Steffo har nåt med saken att göra.
 
En massa människor verkar vara utom sig för att Åland United nu inte ska missa dessa tvillingar. Min fråga är: Hur i hela friden ska vi kunna missa dem? Inte ens ifall de kom hit helt i  smyg, började Ålands Lyceum och valde att starta upp sin åländska fotboll via breddlaget JIK skulle vi missa dem. Nu säger de i tidningen och allt att de ser Åland United som ett mål för framtiden. Tror folk då att vi inte bryr oss om det? Tror folk att vi inte vet om spelare som Melanie, som inte just nu vill spela med ÅU, eller Hanna och Nona som jobbar på i IFK damer mot mål som definieras med tiden? Eller Ann-Sofie som är för ung för Öspelslaget, spelar i IFKs damer och tränar med oss regelbundet? Eller Sofie i JIK som trivs bra just i JIK?
 
En gång i tiden kunde jag 90% av alla damer och flickor som spelade fotboll på Åland med förnamn. Nu då jag blivit att specialisera mig har procenten gått ner, men jag känner de äldre lite bättre istället. Vårt mål inom Åland United är att kunna och känna varendaste en, från 5 till 55 år gammal! På så sätt kan vi hjälpa varje flicka och kvinna att finna just den rätta fotbollsomgivningen sett till hennes ambition och , ja låt mig kalla det talang, fast det är ett uttryck vi får återkomma till.
Isabella Mattsson kommer senast från och med nästa säsong, kanske redan i höst, att göra mål för ett åländskt lag. Oavsett vilket det blir kommer vi i ÅU att veta det och följa med henne och hennes syster på samma sätt som vi följer alla i de åländska damlagen- och i ökande grad även flicklagen.
 
Nu var det visst nåt bröllop då. Och jag har inte ännu sminkat mig! Glad Midsommar jo...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0