Oho

Den andra halvan av denna dag får ges ett stort "Oho!"
 
Först blev det mitt i allt hämtning av fru, samt inköp av mediciner. Det mest imponerande med hela operationen, som lär ha blivit lite mer allvarlig än planerat vad jag förstod, var att frun min ståtade med en alldeles tvättäkta Pampersblöja  om axeln. Jo jo! En sådan där riktig för babysar.
 
Nu är hon hemma och blåser i trumpeten då hon vill ha hjälp! Bra så!
 
Då jag nu var hemma och inte på träning blev det läge att hålla ett öga på cupfinalen, som ju sändes live på Yle. Både HJK och Honka startade minst sagt överraskande. Gamla skyttedrottningen Anna Auvinen var tillbaka på topp, där hon inte spelat på de tre senaste säsongerna vad jag vet. Och då Emilia Iskanius blivit sjuk valde man att ersätta henne som mittback med... högerbacken Emma Koivisto. Väldigt överraskande drag måste jag säga.
 
HJK ville inte vara sämre och hade de med flyttat upp en mittback i anfallet. Laura Hyvönen startade som en av två forwards med Kaisa Collin. Mittfältet hade blivit en rak fyra med Essi Sainio ute till höger. Jag vet inte, men något hade nog HJK gått och grunnat på efter förlusten mot oss. Plötsligt var de ett bra kontringslag. Bollar utifrån, men ändå rätt nära backlinjen selades in på blindsidan och det kom faktiskt löpningar som blev farliga. Anita Abu hade ett avslut just utanför på en sådan, innan Essi Sainio kom att kontra in 1-0 på en frispelning av Hyvönen.
 
Efter det började målen trilla in. 1-1 Auvinen... Luciano i Honka måste ha lite öga. 2-1 Collin på en läcker benskyddsvolley efter ännu en boll över backlinjen och bakom ryggen på Koivisto.2-2 sen av Riikka Hannula på en målvaktsretur efter hörna. En ganska crazy första halvlek faktiskt.
 
Andra halvlek blev sedan "vanligare". Honka fick mer ut av sitt bollinnehav. HJK sjönk längre ner och var inte alls lika vassa i kontringarna. 2-3 till Honka blev det genom Auvinen, men målet såg jag aldrig då jag just då var i köket för att hämta kvällsmål åt Edit. 2-4 fick sedan Henni Malinen göra då hon plockade ner en boll och avslutade på uppstuds.
 
HJK överraskade mig i första halvlek genom att se ut som om de hade mål och mening med sitt spel. I andra var de tyvärr tillbaka i sitt intetsägande vattentrampande. Ett 3-4 fick man in på övertid, men sen var matchen slut och Honka hade försvarat sin cuptitel.
 
Jag vill inte såga människor i allmänhet, förutom då domare som ofta förtjänar det. Dock måste jag säga att jag blev lite betänksam över målvaktsspelet.Okej, 7 gjorda mål kan ju vittna om ett gediget anfallsspel, men då vi ser på de gjorda målen och några av chanserna som uppkom i övrigt kunde jag, även med min ringa kunskap om just målvaktsspel, förundra mig över antalet returer och brister i luftbollar de båda målvakterna, som ju anses vara Finlands 2a och kanske 4a, visade. Någon som kan detta mera kan gärna ta över, men detta var mina närmaste funderingar efter att ytligt ha sett matchen. En okej cupfinal i alla fall. Dör kunde vi ha varit om inte... Ja, om vi inte fallit ut. Sådan är cupen och sådan ska cupen vara! Gratulerar Honka!
Här ser vi en praktisk orsak varför det lönar sig att vinna cupen
 
Sen, direkt efter matchen, då jag skulle iväg till S-Market och skaffa utrustning för mitt sjukvårdande (=köttpiroger och Jaffa) såg jag att Blatter har sagt upp sig. Oho! Det blåser i Schweiz tydligen... På något sätt tror jag inte vi har hört allt om detta ännu, men så långt allt väl!
Vad månne pågår i huvet på den här karln?
 
Sen ett Oho till! Eftersom jag ju var hemma med sjuk fru, som det hade hetat i skolan, kunde jag ju inte heller ta del av flickfotbollssamlingen som startade direkt efter vår träning, som i sin tur enligt Craig varit rolig och bra. Det var ju han som drog den!
Pille rapporterar att 78 flickor från alla föreningar och i olika åldersklasser deltagit. Nytt rekord för en samling av detta slag. Tidning och radio har även varit på plats, så intresserade kan läsa och höra mer där lite senare.
Detta är en stor del av det jag jobbar för. Med först Annicas, nu Pilles hjälp skapar vi en grogrund för hållbar utveckling inom damfotbollen på Åland
I morgon då utfärdsdag med högstadieelever. I ur, skur eller bägge! Kan knappt vänta... Snart blöjbyte för axeln... Nä, skojade bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0