Missvisande rubrik

Ett av de inlägg här på bloggen som fått flest läsare var en text som fått rubriken "Som min barndoms somrar". Sen hände något och texten handlade inte alls om dem i varje fall. Detta inlägg kommer inte heller att handla om missvisande rubriker, utan till att börjas med just om vädret, som är precis som under min barndoms somrar.
 
Vad jag minns var det alltid varmt i maj före skolan slutade. Stora pojkarna brukade spela boboll utan skjorta på skolans jumpatimmar och då man blev äldre lade man märke till att många klasskompisar inte hade så mycket kläder på sig och så vidare. Sen blev det juni och sommarlov. Det regnade alltid och var kallt. Efter midsommar blev det varmt och det varade sedan fram till ungefär början av september. Så var det när jag var liten och så är det fortfarande. Det var nästan aldrig snö på julen heller, precis som nu alltså. Så sluta gnälla om vädret, det är precis som det brukar vara.
Denna match kan ha spelats i oktober eller juni. Det varken har varit eller är större skillnad.
 
Efter morgonens träning och dagens olika andra aktiviteter som laget gjort i grupper eller ensamma har vi lagstadgad Juhannustauko, eller midsommarpaus. Det står faktiskt i de officiella kontrakten som följer FBFs lagstadgade mall att det är olagligt att kräva in spelare till tjänstgöring (=träningar/matcher etc) i samband med midsommarhelgen. Märkbart är att detta är den enda helg som de facto är lagstadgat ledig. Under jul, påsk, nyår, samt till och med på Runebergsdagen kan man träna och spela hur mycket som helst med sina kontrakterade spelare i detta land. Jag är inte säker om alla förstår hur viktig denna helg är, men nu har jag gett perspektiv. I finländsk fotboll är midsommar den enda helgen att räkna med! The one and only! Nu står alltså även Åland Uniteds lagträningar still under fredag, lördag och söndag. På måndag är det dags igen för redan på onsdag ska vi ju möta Ilves i Tammerfors.

Till och med Påven är förundrad
 
 
Under denna dag har jag fått veta att mina stora barn befinner sig i San Fransisco och att de ville sova då jag ville höra hur det var med dem. Jag har även besökt simhallen med Edit och för att slå ett slag för vår samplanering har hennes Mamma nu satt henne i badkaret. Bra att hon får bli ren och fin inför Midsommar. Med kring badkaret, badandes bastu och allt möjligt finns alltså Mamma-Kickan, Gurkan och Helmi. För en stund sedan var Mamma-Kickan fullständigt oförmögen att göra något alls, som att öppna burkar, bära undan den döda fisken, samt knyta skorna, ty hon hade lackat naglarna.
 
Hur firar vi alltså Midsommar? Vi ska på bröllop! Inte dock vårt eget. Jag ska ta och ha en Lillmidsommar i kväll tror jag. Inget VM i natt och inga träningar i morgon... Kanske videoklipp på Ilves?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0