Lagbild och mössan av

Så var Edit på sommarlov. Tanterna fick både kort och korgar av olika slag. Vi fick en massa kläder med olika vantar som vi aldrig sett och solkräm från i fjol. Dessutom hittade vi en bordduk som nog hör hemma på Nyängens dagis i väskan vi packade upp hemma. Nå, tanterna är trevliga och jag får orsak att söka upp dem senare.
 
Jag fixade alltså klart i skolan och tog avsked av Gerts. Nya rektorn Kigge var han också på plats och jag lyckades kalla dem "Dupont och Dupond". Antar att det var okej för dem båda. Jag vet att det var det för Gerts och om det inte var det för Kigge får han väl vänja sig...
 
Sen träffade jag ju Mat-Inger också. Hon sade sig läsa denna blogg och därmed får man akta sina ord. Till exempel ska jag aldrig skriva om att jag har huvudbonad på ifall jag har det. Mat-Inger kommer nämligen i så fall att komma genom skärmen och förinta mössan på möjligast grymma sätt. Jag vet att vissa barn i skolan är lite rädda för mig. Då det kommer till skräck är dock Mat-Inger värst, eller bäst hur man nu tar det. Ingen och jag menar INGEN har missat att man inte träder in i hennes matsal, jo det är HENNES matsal med mössa på huvudet.
 
Steve Beeks, som ju jobbade med mig i tiderna i Åland United brukade komma till skolan ibland. Vi skrev faktiskt på några spelarkontrakt i mitt klassrum under de åren. Steve skulle också äta i skolan vid något tillfälle. Jag visste ju hur Mat-Inger är och kunde ha varnat honom. Dock tänkte jag att man lär sig bäst genom att uppleva. Efter Steves första möte med Mat-Inger i matsalen tog han alltid av sig sin mössa redan på skoltrappan så hon inte skulle se den ens på 20 meters avstånd från matsalen. Ibland tittade han skrämt omkring sig och frågade "Is she here?" Det är bekvämt med Mat-Inger. I vår skola behöver man inte hota med rektorn, men bara säger att man går till matsalen så blir det lugnt och tyst av pur fruktan.
 
Mat-Inger berättar själv om hur hon vid ett tillfälle åkte färja, jo hon rör sig ibland utanför matsalen, och råkade på en elev som satt och åt frukost med sin familj. I det samma som Mat-Inger kom in i Vikinglines frukostbufféutrymme ryckte pojken till, tog av sin mössa och satt och åt, blek och stel. Mat-Inger vill bli omnämnd minst en gång per vecka i min blogg. Jag är så rädd för henne själv att jag inte vågar annat än lyda!

Sådana här är inte tillåtna i Mat-Ingers imperium
 
 
Sedan hade vi lagfoto på WHA då. Allt gick fint och Craig bedömde till och med denna måndag som "den bästa i hans liv". Min spontana reaktion blev ju att tycka synd om honom, men han verkade inte förstå varför. Laget sade Cheese, Ost eller Juusto, helt enligt sitt eget tungomål. För samordningens skull fick vi ta och göra det till "shiiit" "skiiit" eller... Ja, inte paska då.. Jag tror de sa "Hihhiii" eller nåt.
Så här såg vi ut för två år sedan. Tre gubbar, fast Kjelle inte var där i dag, och två spelare är kvar
 
Nu försöker man få till utevistelse. Jag har lite att göra nog, men kanske får joina för att få mindre spott och spä. Tidigt i morgon tränar vi igen och sen kan jag komma hem och dricka morgonkaffe. Just dessa morgnar är dem jag mest förknippar med sommar. VM får nog begränsas till en match i natt för min del om det ska bli nåt alls sen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trevligt att du kommer ihåg att nämna mig ,) kommer helt säkert att följa din blogg hela sommaren.

Svar: Va jobbigt... Men okej då :-)
enligtvirta.blogg.se

2015-06-08 @ 18:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0