Halleluja! Det är fullbordat! Typ...

Jag bad fru-Kickan innan jag åkte iväg på träningen om att hon kanske kunde vara snäll och lägga igång bastun tills jag kommer hem, då det nog skulle behövas, i avkopplingssyfte. Nu har jag varit hemma över en timme, ätit spaghettin som stod klar, till min stora stora glädje utan konstiga saker i. Jag gillar att äta sådant som haft en mor nämligen. I bastu har jag ej ännu varit, eftersom frun min skulle och handla med Gurkan och sen ska mitt hår klippas innan jag ska få bada den där bastun, som alltså nog är varm men inte alls lika avkopplande. Nåja, det är tanken som räknas.
 
Detta har minsann varit en dag! Jag kommer inte att kunna beskriva den med ord så läsare begriper hela vidden, men ni får tro mig då jag säger att det varit äventyrligt på kognitiv nivå. Först var det ju morgonträningen, där vi fixade det utan gråt trots oanade förspel så att säga. Sen kom spridda rapporter in under hela dagen och till slut visste jag faktiskt var alla var och nästan varför. Träningsplaneringen ändrades 7 gånger tills jag till slut beslöt mig för att åka ut och se hur det skulle bli. Det blev faktiskt helt okej i all sin enkelhet. Gröna laget vann frisparkstävlingen, Julia nästan tacklade Ella som inte fick bli tacklad och Cynthia höll en stark monolog om det nigerianska landslagets taktiska kunnande, eller bristen på det vill säga...
Khym agerade ensam målvakt då Noora var kommenderad till gymmet och Ann-Sofie tränade med Öspelslaget
 
En stickare till Ytternäs hann vi också med. Pilles trupper förlorade tyvärr 1-0, men Edit var imponerad av att fotbollspelare äter på Hesburger, då två av F04 laget spelare åt där med sina Pappor iförda splardräkt. Alltså flickorna var i spelardräkt, inte papporna.
 
I natt blir det alltså VM. Jag kommer att spara mig och troligen se Australien-Sverige klockan 3 fast Nigeria -USA samma tid även är intressant, speciellt efter Cynthias monolog.
 
Till slut ett feministiskt/fotbolleligt spörsmål. Bröndbys damer vann ju som bekant ligatiteln i Danmark just före Fortuna Hjörring. Då tog man och skojade till det i omklädningsrummet med lite halvnaket och champagne, som det går till i omklädningsrum vad jag vet världen över. Det blev stort stohej. Redan förra hösten fick Bröndbydamerna skit för att ha lagt ut en skojbild då de kvalade i till Champions League.
 
Jag frågar, som fotbollsperson. Vad är mer fotboll för er:
Det här?

Eller det här?
 
Personligen känner jag mig mera hemma i den nedre bilden, trots att Beckham var en underbar spelare. Bröndbybilden står dock för omklädningsrumskultur, i vilken även Beckham varit väldigt delaktig i sina dagar. Den är fotboll som vi känner den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0