Fotboll, betyg och kossor

Yeah. Klockan är snart hämta Edit-dags. Ska bara ner och snabbt träffa en spelare också. Ibland är jag en oerhört effektiv person. Det barkar åt en väldigt oproduktiv kväll misstänker jag.
 
Morgonen inleddes med ett sms från invalidfrun som ville ha is till sin axel. Sedan var jag snabbt iväg till Vikingavallen för att öppna och lämna lite bollar. Susade hem igen, väckte och gjorde Edit klar för dagis och sen tillbaka till Vikingavallen. Där var morgonträningen i full gång. Man hade lyckats bära ut rekordantal käppar och alla målen, som redan var färdiga för skolturneringen hade flyttats lite vart det råkade, eller mer noggrant enligt planen som huvudtränaren hade gjort upp. På många ställen fanns det alltså mål. Eftersom jag anlände mitt i gjorde jag en Kjelle och agerade bollhämtare, då det avfyrades långa passningar mot icke levande mål i stor skara. Sen fick jag även slå lite längre passningar själv tillsammans med Chloe. Det gick väl så där med joggingskor i blött gräs. Chloe hade åtminstone solen i ögonen och därmed led hon mera. Alltid en tröst.
Chloe är ofta en glad person. Här sitter hon framför Maegan i Talis gräs inför bortamatchen mot HJK
 
Sedan var det att ta i årets fotbollsdag. Elevrådet har alltså för 5e året i rad tyckt att det är på sin plats med en fotbollsturnering mellan alla klasser i skolan. Det betyder i princip att de säljer berlinermunkar och jag ordnar ett späckat matchprogram på fem planer. 19 av skolans 20 klasser hade de facto ett lag med i turneringen detta år och därmed spelades det i runda tal 45 matcher med start klockan 9.15 och med sista finalen avklarad vid 12.45 snåret. Jag är varje år lika förvånad att det funkar, för det gjorde det i år igen!
9Gs målvakt hade det lugnt ännu under förmiddagens gruppspel. Senare blev det tuffare och man åkte ut i semifinalen mot 9C
 
Craig och 7 spelare ur Åland United hjälpte mig med arrangemangen och dömde matcher allt vad de hann. Den enda som fick skäll var Craig, men han sade att han inte förstod vad den hysteriska kvinnan menade så han struntade i det. Jag vet ej ännu vem det kan ha varit, men Craig säger att det var en lärare... Spännande. Det var åtminstone inte Mat-Inger, men hon ville omnämnas så det kan jag bjuda på här.
 
Lärarna ja. I år kom pokalen hem! Äntligen, efter två torra år kunde lärarnas inte så skönt spelande armé brottas hem en turneringsseger. Straffsparksviktoria i semifinalen mot 9F förde laget till final. Där stod man sen för en taktiskt väl strukturerad insats, gjorde ett mål och förvaltade ledningen i bästa italiensk stil. 1-0 mot 9C och pokalen är alltså hemma igen. Personligen blir min största behållning av lärarlaget Sunes gruvarbetartackling i straffområdet. Tur att han träffade bollen, annars hade man skrivit om oss i tidningarna i stället för om Övernäs lärare som har den dåliga smaken att försöka stoppa mopedkörande elever i korridoren...
 
7orna och 8orna hade ett eget slutspel och min 8A nådde faktiskt ända till final. Klassens matchdräkter väckte uppståndelse till och med bland de hårdnackade domarna och den uppstoppade BHn som vår ytterback spelade i gjorde succé. Även övriga män i kjol och tajts gjorde helheten, tajt. Så fanns där ju några flickor som var bra på att spela fotboll också. 8F blev dock för tuffa i finalen och de senare fick sig en turneringsseger med siffrorna 2-0 i finalen. Sen blev det död fisk för eleverna och alla domare.
 
Själv fick jag jobba med Ordförandes mail som nu kommit in. Jag har bara en träff på stan här om typ 20 minuter om jag får till det, så är min del klar. Sen hade jag tänkt att jag skulle ta och skriva ut lite betyg och sådant där, då det ändå är avslutning i morgon. Inte hade jag ju räknat med att både 7F och 8ornas tillvalsgrupp skulle dyka upp och kräva lektion. Vi fick göra det nödvändiga och ta till koräkning! Jo, de räknade kor! Jo, kor! Kossor!
Sådana här
 
Betygsutskrivningen gick sedan inte alls smidigt och jag meddelar härmed att jag i fortsättningen väldigt gärna vill att vi återgår till blyertspenna och papper. Det är vad jag har att säga om det!
 
Sol ute, det mesta gjort här! Fixa Ordfs papper klara på stan, hämta Edit och sen.. Säkert nåt fanstyg i alla fall.
 
I morgon avslutning med de evenemang som där tillkkommer och sen matchförberedande träning på WHA.
 
Och jo, jag vet att det var onsdag i går!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0