Du ska inte tro det blir sommar

Du ska inte tro det blir sommar, så kanske det blir. Eller, tekniskt sett har det ju varit sommar en månad redan, vilket jag markerat genom att gå i shorts. Denna helg och speciellt i dag har Åland haft snudd på klassiskt sommarväder, vilket ju är precis som det brukar vara så här efter midsommar. Allt okej alltså.
 
Huset börjar tömmas. I går åkte barnen vidare till sin mor, med Fru Kickans bil. Ännu är det lite höljt i dunkel hur jag A: får lånebilen som ju inte startar tillbaka till Bifa och B: Hur jag ordnar min egen, samt materialets förflytting till Bengtsböle och sedan mellan Jomala och Lemland hela veckan. Det lär lösa sig, men som i Idas sommarvisa ska man inte tro det funkar om man inte själv sätter fart. Även Mor och Far har nu begett sig och jag hoppas höra av dem då de anlänt Sibbo, eftersom min far, enligt min mor inte kan smsa. Min far håller inte med och vi får, som jag sagt den senaste veckan under ett antal tillfällen, helt enkelt se!
 
Efter gårdagens off-dag har Fru Kickan, som brukligt en on-dag. Nu har vi skaffat en nu rutschkana till poolen och sätt att leda varmvatten till den direkt med slang utredes. Förr om åren har vi kunnat bära vatten smidigt, men då det var så viktigt att vi förnyade tamburen har den möjligheten tagits bort, åtminstone att utföra den smidigt. Vattenballonger inhandlades dessutom och Gurkan, Pärla, Edit och Fru Kickan lever om på gården, vars gräs jag snart nog ska klippa, tror jag.
 
I dag har , som sagt Nat West Island Games startat på Jersey. För Åland Uniteds del deltar Maja, Elin och Sofia och så förstås en hel del gamla och även blivande ÅU spelare. Herrarna inleder klockan 18.30 mot Ösel och damerna klockan 19.30 mot Ynys Mon, bägge tider är Östeuropeiska.
 
Öspelen i sig är något man inte förstår innan man upplevt dem. Själv har jag haft äran att coacha Ålands damlag i fotboll genom två Öspel, inklusive förberedelser etc. 2005 på Shetlandsöarna nådde vi silver efter Färöarna, men 2007 på Rhodos besegrade vi Prince Edwards Island, från Kanada i finalen och tog därmed Ålands första Öspelsguld i fotboll. Senare, 2009 och 2011 har Åland fortsatt segertåget och 2013 var man inte med på Bermuda. Nu är det dags igen och trots att man säger att det är viktigt med ett ungt och utvecklingsdugligt lag till förmån för åländsk fotbolls framtid, vill man att laget vinner. Så lycka till damer! VM för öar är vad det är! Förresten. Visar det sig att jag någon gång inte är fast i ett klubblag på sådant sätt som jag är nu. Då är jag nog tillgänglig för tränaruppdrag för det Åländska landslaget om någon skulle få för sig att be mig! Senast var det nog jag själv som liksom åt mig in inifrån under några år innan jag glömdes bort inför hemmaspelen 2009. Men det har ju gått bra, så vem är jag att klaga!!!
Efter finalen på Rhodos 2007
 
Så var det VM. Japan slog Australien med 1-0 eftersom jag tippat tvärtom, och kanske mera relevant, efter ett stort spelövertag och massvis med målchanser. Jag vilade mig alltså i form och steg upp inför avspark av matchen mellan Kanada och England. Jag ångrar ingenting!
 
Okej. Ingendera laget håller samma kvalitet som Frankrike, Tyskland eller USA. Kanadensiskorna ville i alla fall gå hela vägen inför sin stora hemmapublik och England börjar till min stora förvåning bli ett stort land inom Damfotboll. Den urgamla kultur hela spelet genomsyras av i landet speglas av i Lejoninnornas sätt att spela. Fysik blandas med speluppfattning och tillräcklig teknik för att kunna spela snabbt och rätlinjigt. En cynisk taktik då man styrde Kanadas uppspel på Sesselmann, som ju inte klarade av det, gav England fina möjligheter att bryta och kontra genom Jodie Taylor. Det hela höll efter ett tidigt 2-0 och en kanadensisk reducering i slutet av första halvlek. England är alltså i semifinal och jag vet inte vilka paralleller vi ska dra. Men något stort är på gång i världens damfotboll. Tyskland-USA och Japan-England är alltså semifinalparen. De matcherna vill jag på riktigt se och noga! För att ingen ska missförstå vill jag dock ännu framhålla att jag tycker att Christine Sinclair är en väldigt bra fotbollsspelare. Hon åkte dock ut i natt. Sorry!
Jodie Taylor gjorde ett mål och i övrigt ett hästjobb på topp för England i natt
 
Då det är sol och folk äckligt glada blir det väl att se van ut, delta i glädjen, samt vid skyddade ögonblick kolla hur det går i Öspelen, se Ilves-ÅU på nytt, samt fundera lite på veckan inför PK-35, som ju typ börjar nu! Och så den där bilen förstås... Månne Mat-Inger kunde komma och köra mig alltid då jag ringer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0