Den blomstertid nu kommer...med Pallokissat

Sista kvällen före skolavslutningen, ledig från träning, vi tränar oftast bara morgnar på torsdagar, rätt sliten efter väldigt intensiva dagar. Edit sprang ut. Invalidhustrun målar(!) med vänsterhanden och jag... Funderar lite snabbt.
 
I morgon är det Final! Gerts Frimans stora final. Sista våravslutningen med Rektor Gerts vid rodret. Jag vet att många har jobbat med och under honom längre än jag, men 1996 är ändå 19 år sedan. I 19 års tid har jag alltså varit Gerts underställda och kollega. Det är så det har känts. Gerts är en kollega, men med en odiskutabel ledarstatus. Det där om att goda ledare får sitt folk att känna att det är de som kommer med de goda idéerna och förverkligar dem, det stämmer så väl in på Rektor Friman.
Här står Gerts bredvid fastighetskötaren Rune. Detta är Gerts i ett nötskal. Jobb som vanligt. Luther personifierad med ett litet drag av Dalai Lama
 
Det finns hur många historier som helst om Gerts och jag tror att det spontant kommer att droppas av dem även här med tiden. Min tidigare hyllning till "You´ll never walk alone" kunde även ha inkluderat honom, och det gör den ju faktiskt. Är det någon som ser sitt jobb som en summa av det man själv gör och låter andra göra, då är det Gerts. "Om jag visste att Jorden gick under i morgon, då skulle jag plantera ett träd" sade just Martin Luther i tiderna. För Gerts har världen bokstavligen gått under, men han kunde hålla huvudet uppe, gå vidare med hopp i hjärtat genom regnet och stormen och går därför aldrig ensam! Han har önskat att morgondagens avslutning skall vara exakt som alltid! Han dök, precis som alltid, upp iklädd sin Barcelona tröja med nr 10 och namnet Messi på ryggen, upp för att spela hem pokalen till lärarna. Precis som alltid lurade han högst upp i banan. En gång för säkert 15 år sedan eller nåt hade vi satt honom som vänsterback. Det oaktat gjorde han två mål som högerytter, så klart utan att alls poängtera att han väljer själv. Han bara var där och vi andra fick bara se det som naturligt, vilket vi gjorde.
 
Gerts vill helt säkert egentligen inte att det ställs till med nåt stort i morgon. Det kommer det ändå att göras så klart. Men precis som han vill går livet vidare. 8A kommer med klassföreståndaren i spetsen att gapa till "Den blomstertid" så inte ens den feta damen kan sjunga på en tid. Det kommer att bli vemodigt utan Gerts. Det kommer så klart att bli annorlunda utan Gerts, men KHS finns kvar. Rektorn är borta Leve Rektorn! Välkommen Kigge, det blir bra, på sitt eget sätt!!!
 
För mig kommer denna känslosamma dag att, lite i Gerts Frimansk stil bli arbete. Först hämta Edit, som sen bara har en dag kvar på dagis innan vi kan ge även henne sommarlov, sen till WHA för Pre-game training. Vi förbereder ju oss för en toppmatch. Pallokissat kommer på lördag som Ligaledare. Både de och vi minns detta:
Signy och Kata har här, i oktober 2014 spelat sig närmare bronset och oss längre från guldet
 
Både vi och de vet att det blir tufft. Det blir det alltid mot Pallokissat. "So near but yet so far" hette visst Bobby Robsons bok i tiderna. Så är det också med Pallokissat matchen i flere olika dimensioner. Nu sommarkväll en dag före Dopparedagen och två dagar före den samma! Sen börjar ju VM snart också...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0