2-0 i regnet, tuff logistik

Förmiddagen kom just efter morgonen i dag. Under natten hade både Kickan och sedan även Gurkan dykt upp. Om inte annat kunde man se det på den framtagna nattmaten som fyllde köket på morgonen. Alltså tillredd mat som inte ätits. För min del var det bara kaffe, blodtrycksmedicin och smörgås som gällde och sen iväg till WHA.
 
Till min stora glädje regnade det. Inget är som fotboll på gräsplan när det regnar. TPS gav oss tufft motstånd i dag, precis som väntat. Jag tycker dock vi försvarade bra och trots att målvakts-Noora valdes till vår bästa spelare tycker jag att vi lyckades hålla dem rätt ofarliga fast de nog tryckte ner oss rätt mycket, speciellt i andra halvlek. Julia fick göra 1-0 mot sin gamla klubb och som hon lovat jublade hon bara lite och det bara för att det var hemmaplan. En som jublade desto mera var Cynthia som på övertid satte 2-0. En par minuter tidigare hade hon haft ett friläge och blivit fälld av målvakten, utan vare sig straffspark eller utvisning som följd. Därefter hade hon klockrent kapat Elli Pikkujämsä och haft turen att bara bli varnad. I alla dessa känslor drog hon sedan till med en av de största personliga målfirandena på senaste tid på WHA efter att ha så att säga tagit revansch på allt och alla. En egentligen ganska härlig match som hölls spännande hela tiden och dessutom regnade det, vilket jag gillar.
Cynthia, målvakt, boll.. Det brukar bli mål, frispark eller nåt sånt
 
Matchen igenom satt ett gäng duktiga flickor klädda i rött plast runt planen och agerade bollkajsor. Det är jätteroligt att de vill vara där och att folk ställer upp. Dessutom tror jag att de har match i eftermiddag så de har mycket att tänka på. Om jag någon gång inte har uppdrag på bänken eller så, då kan jag tänka mig att hålla en liten kurs i bollkajseskap, kanske för dem som instruerar dem. Alltså, de är duktiga och gör alltid sitt bästa. Men om vi säger så, det finns vissa saker att fila på och jag tror inte det skulle vara så svårt om man bara satte ner 15 minuter på det. Jag kan hjälpa till vid tillfälle, men under matcher och inför dem blir det svårt.
 
Nu ska de i alla fall spela fotboll själva, om det nu var de de var.
Här gick årets Alandia Cup lag i går. Roligt att se Åland Uniteds färger och halsdukar användas av åländska flickor
 
Om en par timmar smäller det i Ytternäs. ÅU-EIF alltså klockan 16.20. Jag har haft planer på att vara där. Nu ser vi om det lyckas då Edit i så fall borde följa med... Det visar sig vara Gladiatorerna på TV också.
Detta är min favoritgladiator. El Gringo
 
Honka verkar förresten leda 2-1 borta i Kemi. Den riktigt stora matchen för dagen är givetvis Pallokissat-PK-35. Den börjar nu nån gång då jag skriver.
Det regnar ännu, folk omkring mig är trötta, jag förbereder olika scenarion i vilket middag är ett. Jag lovar fortfarande försöka skriva om mina sista år som spelare i kväll om det blir så... Stora barnen i luften nu, tror jag. Ska försöka skypa med Linda före syskonen hennes är där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0