Söndag, med vattenceremoni och fotboll

Söndagen inleds snorig och... snorig. För snoret står Edits näsa och enligt henne speciellt den högra näsborren, som även ger upphov till kli i halsen, hur nu det sen fungerar. Jag antar att syretält, blodbyte och hemo-hes behövs för att ha henne i form för simskolan i morgon.
 
Huruvida Rufus tänker komma hit i kväll i och med Rockoff eller ej vet jag faktiskt inte. Men cykeln lär han nog säkert ta. För vår del ska det bli dop! Ända från Australien har tvillingflickorna Milla och Elsa kommit för att få bli redliga nordiska lutheraner i en traditionell protestantisk vattenceremoni. Själva riten är trevlig tycker jag och det är sällan det blir slagsmål och drama kring barndop, så jag väntar mig en gemytlig eftermiddag. Chansen att Mat-Inger ska stå för trakteringen är liten, så jag ser fram emot en avslappnad tillställning även där.
 
Sen fotboll. Säger man söndagsfotboll blir bilden för de flesta europeiska män denna:
Inte de mest vältränade eller bäst betalda spelar i Sunday League, men oj va det smäller
 
Nåväl. Jag har faktiskt planer på att besöka WHA i kväll, riktigt som åskådare. Min andra Veikkausliigamatch för denna säsong står enligt mina nuvarande planer på programmet. Jag såg förlusten mot KuPS här tidigare i somras. Nu är det IFK Mariehamn-Jaro, som i flere år tutades ut som "Svenskfinlands Derby". Nu då HIFK har inträtt blir det svårare med det. Kanske "Västra Svenskfinlands derby" och så sen "IFK derby" vid mötet med de andra rödskjortorna?
Senast såg jag matchen ur denna vinkel. I dag hoppas jag på mycket mindre folk så man ryms på läktaren. Hör någon sarkasmen här?
 
I övrigt vill jag gratulera JIK-herrar som vann utan Craig och FC Ålands herrar som de också vann utan Craig, som de alltid gör då de vinner. Jag märkte också att vi ligger bara två poäng efter Honka i Damernas Ligas maratontabell, eller så räknade jag fel och det är 5 skillnad. I vilket fall som helst kan vi ha som mål att leda maratontabellen efter denna säsong. Vore väl nåt i alla fall?

Kommentarer
Postat av: Mat-Inger

Njut så länge du kan utan min medverkan vid mat intag , snart ses vi i matsalen.!

Svar: Alltså, det är inte så illa egentligen då man vant sig. Men värst avslappnat blir det sällan. Vi ses snart jo! Du kan lägga potäterna på kokning....
enligtvirta.blogg.se

2015-07-19 @ 10:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0