Semesterstängt

De va de.
Ni vet då man behöver få nåt gjort i juli och ringer runt och alla överallt är på semester. Eller kanske ni inte vet. Ni kanske är på semester allihopa. Jo, jag är lärare och det är aldrig så mycket action i skolorna under sommaren, det är sant. Ändå, trots att jag inte missunnar någon att ha ledigt, hatar jag då folk har semester! Alltså inte att de har semester, det ska alla få ha. Men då hela världen står stilla för att det är semester... Jag antar att det är en psykisk prövning jag måste gå igenom för att utvecklas som människa.
Oh yes...
 
Hela sommaren har det hetat att de ärenden som ska föra oss vidare, med rätt akuta grejer faktiskt, ska tas upp på mötet den 27e juli. Nu var det den 27e juli och jo, möte var det. Men då folk nu har så mycket annat att göra. Det liksom bordlades det mesta. Och en ny kamp mot nästa datum, den 10 augusti börjar här och nu. Det är även svårt att förklara för folk som är mitt i säsongen och förbereder sig för match varje vecka att inget händer eftersom det är semester... Nåjo. Visst händer det och alla är inte på semester. Det var nu bara en primalreaktion över all slow motion jag uppfattar att sommaren innebär. Men visst är det skönt då/om solen skiner!
 
Då jag nu klagar kan jag nämna att jag uppfattade en gammal fördom i Vasa denna helg. Både VIFK-ledare och stadionvaktmästare talade om Ligalaget. "Inte ens ligalaget får gå in och värma före utsatt tid." "Ligalaget är de enda som får träna här" och så vidare... Jag lyssnade artigt, men måste tillägga till slut att VIFK faktiskt är ett ligalag. Åtminstone vi i Åland United är ett ligalag. "Aj jo" blev svaret. "Men det är liksom lite skillnad"... Jo, det är garanterat skillnad mellan VIFK-damer och VPS-herrar. Det är också skillnad mellan IFK Mariehamns herrar och Åland United. Men det är upp till oss alla att inte bry oss om de skillnaderna, utan att arbeta som om de inte fanns. Då kommer det inte att finnas skillnader ens i människors huvuden längre fram.
Visst ser det här ut som en Ligamatch på en Ligaarena?!
 
Det skriks duktigt här nu. Fru-Kickan, Gurkan, Edit och Pärla badar bastu och Edit verkar ha fått tvål i ögonen. Snart får även jag bada. I morgon bitti får jag även beträda planen igen. Dagens möte gjorde att det inte blev nåt denna kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0